شکست مذاکرات سودان و سودان جنوبی

تاریخ ۰۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۴:۴۴ | عنوان: شمال آفريقا


مذاکرات سودان و سودان جنوبی در مورد اجرای توافقنامه‌های همکاری بین دو کشور پس از پنج روز نشست با شکست مواجه شد و هر دو طرف دیگر را در این قضیه متهم شمردند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، مذاکرات بین سودان و سودان جنوبی در مورد اجرای توافقنامه همکاری بین دو کشور امروز شنبه پس از پنج روز مذاکره با شکست مواجه شد.

بر اساس توافقنامه‌های همکاری که ماه سپتامبر گذشته بین دو کشور امضا شد، دو کشور بر سر از سرگیری صادرات نفت سودان جنوبی از طریق خاک سودان، اداره دو جانبه منطقه مورد مناقشه نفت‌خیز ابیی و ایجاد یک منطقه حائل مرزی غیرنظامی توافق کردند.

هیئت‌های مذاکره کننده سودان و سودان جنوبی تحت نظارت اتحادیه آفریقا به ریاست تابو امبکی، رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی، از دوشنبه گذشته در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی مشغول مذاکره بودند.

امروز شنبه دولت سودان جنوبی اعلام کرد که دولت سودان بر اتخاذ مواضع غیرقابل توجیه بر شرایط جدیدی که جزء توافقنامه امضا شده نیست اصرار می‌ورزد.

سودان جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: مواضع سودان اعتبار روند مذاکرات، انسجام و دوام توافقنامه‌های امضا شده بین دو طرف را تضعیف می‌کند.

از سوی دیگر عبدالرحیم محمد حسین، وزیر دفاع سودان و رئیس هیئت مذاکره کننده سودان با سودان جنوبی امروز شنبه مقامات جوبا را به دلیل اتخاذ مواضع بی ثبات مسئولیت شکست مذاکرات در آدیس آبابا دانست.

عبدالرحیم محمد حسین در اظهاراتی خبری در فرودگاه خارطوم پس از بازگشت از مذاکرات آدیس آبابا گفت: مواضع متزلزل سودان جنوبی مانع دستیابی ما به توافق شده است.

اختلافات درباره منطقه مرزی بین دو کشور که منطقه «مایل 14» خوانده می‌شود مانع دستیابی دو کشور به توافق شده است؛ این منطقه به عمق 14 مایل در جنوب رودخانه بحر العرب است که برخی مناطق مرزی حد فاصل دو کشور را شامل می‌شود.

خارطوم می‌گوید این منطقه بر اساس نقشه‌ای که میانجیگران اتحادیه آفریقا تهیه کرده‌اند به طول 284 کیلومتر از منطقه مورد مناقشه ابیی تا غرب را شامل می‌شود.

وزیر دفاع سودان گفت: طول منطقه مایل 14 بر اساس نقشه اتحادیه آفریقا 284 کیلومتر است اما برادران ما در سودان جنوبی در دیدار قبلی طول این منطقه را 42 کیلومتر دانستند سپس در دور اخیر مذاکرات طول آن را 123 کیلومتر عنوان کردند و ما با این امر مخالفیم و با توافقنامه‌ای که از عقب نشینی از این منطقه سخن می‌گوید موافقیم و این موضوع مانعی برای دستیابی به راه حلی شده است.

روسای جمهور دو کشور در سپتامبر 2012 توافق کردند که منطقه حائل مرزی به عرض 10 کیلومتر در داخل خاک دو کشور ایجاد شود اما دو کشور هنوز درباره ترسیم مرزها اختلاف نظر دارند.

خارطوم معتقد است که این منطقه غیرنظامی حمایت سودان جنوبی از شورشیان در دو استان کردفان جنوبی و نیل آبی سودان را متوقف خواهد کرد.

وزیر دفاع سودان همچنین اعلام کرد که دور آتی مذاکرات بین دو کشور در سیزدهم فوریه در آدیس آبابا برگزار می‌شود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=83473