تعيين سيف الاسلام قذافي به عنوان "فرد شماره‌ي 2" ليبي

تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۸ - ۲۲:۳۳ | عنوان: ليبي


پسر رهبر ليبي به عنوان "هماهنگ كننده رهبران گروه‌هاي قبيله‌اي، سياسي و تجاري" اين كشور منصوب شد؛ سمتي كه به نوشته‌ي روزنامه‌ي پر تيراژ ليبيايي، وي را در جايگاه دومين فرد قدرتمند كشور قرار مي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، قدرت‌هاي كنوني سيف‌ الاسلام قذافي پسر معمر قذافي رهبر ليبي، هنوز كاملا مشخص نيست؛ اما انتصاب وي به عنوان رييس نهاد "رهبري‌هاي مردمي" در صورت تاييد شدن، بسياري از ناظران را متقاعد مي‌سازد كه وي جانشين بلا فصل پدر خواهد بود.

"رهبري‌هاي مردمي" نهادي است كه مرجعيت عالي نظام سياسي در ليبي محسوب مي‌شود و تصميم‌گيري‌هاي آن از طريق برگزاري كنفرانس‌هاي مردمي انجام و از طريق كميته‌هاي مردمي اجرا مي‌شود.

اين نهاد سيستم‌هاي امنيتي ليبي را نيز در برمي‌گيرد.

منابع سياسي در طرابلس اعلام كردند: انتظار دارند سيف الاسلام كه پيشتر به عنوان يك اصلاح طلب شناخته مي‌شد، قانون اساسي جديدي را در پارلمان به راي بگذارد.

ليبي از سال 1977 تاكنون قانون اساسي ندارد و فعاليت‌هاي احزاب سياسي در اين كشور ممنوع است.

به نوشته روزنامه Oea، اين گروه‌ها انتصاب سيف الاسلام را مورد تاييد قرار دادند. رسانه‌هاي ليبيايي نيز اوايل ماه جاري گزارش داده بودند كه قذافي خواستار يك پست درجه دوم براي سيف الاسلام بوده است.

به نوشته‌ي اين روزنامه‌، در حكم سيف الاسلام آمده است كه وي تمامي اختيارات قانوني براي هر گونه اقدام در ايفاي نقش جديدش در جهت ساخت ليبي براي دنياي آينده را داراست.

اخيرا قذافي در يك نشست اعلام كرد كه سيف الاسلام مردي قابل اعتماد است كه عاشق ليبي است.

وي افزود كه پسرش بايد بدون محدوديت زماني پست خاصي را اداره كند.

قذافي تاكيد كرد: سيف الاسلام نيازمند موقعيتي است كه به وي اجازه ايفاي نقش در اجراي برنامه‌هايش براي پيشبرد منافع آتي ملي را بدهد.

قذافي گفت: سيف الاسلام ليبي را از فساد گسترده و ديگر مشكلات اجتماعي رهايي خواهد بخشيد.

سيف الاسلام طي سه سال گذشته دستور كاري با عنوان "آينده‌ي ليبي" را ارايه داده و قول داده است كه 70 ميليارد دلار براي ارتقاء زيرساخت‌هاي كشور اختصاص دهد و ليبيايي‌ها را به ايجاد يك جامعه‌ي متمدن‌تر با سيستم قضايي و رسانه‌يي مستقل تشويق كند.

وي از حمايت بسيار گسترده مردم ليبي برخوردار است. قذافي كه در حال حاضر رياست اتحاديه آفريقا را با عنوان "شاه شاهان آفريقا" عهده‌دار است، گفته است كه نمي‌خواهد به دليل مسائل داخلي نقش خود در جهان را ناديده بگيرد.

به عقيده تحليل‌گران و گروه‌هاي مخالف در تبعيد، قذافي درصدد است سيف الاسلام را به عنوان جانشين خود معرفي كند و مي‌خواهد از مخالفت‌هاي ايجاد شده در داخل قبل از ترك عرصه سياسي جهان بكاهد.

سيف الاسلام 36 ساله در گذشته به كرات هر گونه سناريوي‌ جانشيني را رد كرده است.

سيف الاسلام تا كنون رياست موسسات خيريه قذافي را به عهده داشته اما هيچ گونه پست دولتي عهده‌دار نبوده است. برادران وي پست‌هاي بسيار كليدي در ارتش، دستگاه‌هاي امنيتي و اقتصادي را عهده‌دار هستند.






نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=8186