سنگال سفير گامبيا را فراخواند

تاریخ ۰۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۴ | عنوان: غرب آفريقا


رئيس‌جمهور سنگال، سفير گامبيا را پس از تاييد اعدام دو شهروند اين كشور توسط جوخه‌هاي مرگ در گامبيا احضار كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري رويترز، مكي سال، ‌رئيس‌جمهوري سنگال نيز در زمره معترضان بين‌المللي پيوست و از گامبيا خواست اعدام زندانيان را متوقف كند.

وي در يك كنفرانس خبري گفت: من از نخست‌وزير خود خواستم سفير گامبيا را احضار كند تا موضع سنگال را دراين خصوص اعلام كنم، اگر سفير گامبيا در موعد مقرر حاضر نشود بايد سنگال را ترك كند.

اين اعدام‌ها كه تعداد بيشتري از آنها براي روزهاي آتي برنامه‌ريزي شده روابط بين دو كشور فقير قاره آفريقا يعني سنگال و گامبيا را خدشه دار مي‌كند. اين در حالي است كه مكي سال به دنبال همكاري با گامبيا براي پايان دادن به درگيري‌هاي جدايي طلبانه در منطقه كاسامانس در سنگال است.

يحيي جامه، رئيس‌جمهور گامبيا طي ماه اخير قسم خورده تا تمامي 40 زنداني را كه در حكم مرگ براي آنها صادر شده تا اواخر ماه سپتامبر اعدام كند تا تضمين شود كه جنايتكاران به جزاي اعمال خود مي‌رسند.

اين اظهارات محكوميت‌هايي را از سوي اتحاديه آفريقا، اتحاديه اروپا،‌ انگليس، آلمان، فرانسه و گروه‌هاي حقوق بشري به همراه داشت.

آمريكا نيز عدم وجود شفافيت و تعجيل در اعدام اين زندانيان و عدم بررسي‌هاي لازم در پرونده‌ زندانيان اعدام شده‌ را محكوم كرد.

گامبيا در روز دوشنبه تاييد كرد كه اين كشور شش غيرنظامي و سه عضو ارتش اين كشور را به اتهام دست داشتن در قتل اعدام كرده است.

عفو بين‌الملل طي بيانيه‌اي اعلام كرد كه در حال حاضر 38 تن از زندانيان با خطر اعدام روبرو هستند و بيم آن مي‌رود كه اين زندانيان با محاكمه‌هاي ناعادلانه روبرو باشند.

پل ريگود، معاون رئيس عفو بين‌الملل در آفريقا اعلام كرد: محكوميت برخي از اين زندانيان ممكن است داراي انگيزه سياسي باشد. برخي از آنان براي اعتراف كردن تحت شكنجه قرار گرفته‌اند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=80049