حمايت گسترده مردم سومالي از اجراي طرح شريعت اسلامي

تاریخ ۰۱ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۰ | عنوان: سومالي



مردم سومالي در اعلام حمايت خود از تصويب طرح اجراي شريعت اسلامي در پارلمان اين كشور، به خيابانها رفتند و خواستار پايان درگيري مسلحانه در اين كشور شدند.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري " الجزيره "، نمايندگان گروههاي مختلف سومالي در اين تظاهرات خياباني شركت كردند و آن را يك پيروزي براي گروههاي مقاومت اسلامي دانستند.
نمايندگان گروههاي مختلف سومالي همچنين خواستار اجراي قوانين اسلامي شدند تا شريعت اسلامي به واقعيتي در زندگي سياسي، اقتصادي و اجتماعي مردم تبديل شود.
گروههاي فعال بانوان كه برگزار كننده اين تظاهرات بودند خواستار اين شدند كه مبارزان سلاحهاي خود را بر زمين بگذارند ، زيرا مردم اين كشور طعم درگيري مسلحانه را چشيده‌اند ؛ هدف مبارزان اجراي شريعت اسلامي بود كه اجرا شده است و اينك سومالي يك دولت اسلامي است.
آنها همچنين به اين نكته اشاره كردند كه بدترين چيز اين است كه دين به عنوان ابزاري براي تحقق اهداف سياسي و يا شخصي شود، اما مردم هوشيار هستند و متوجه خواهند شد كه چه كساني براي پيشرفت و رفاه مردم تلاش مي‌كنند و چه كساني به دنبال سلاح، ويراني و خونريزي هستند.
پارلمان سومالي روز شنبه با حضور 344 نفر از اعضا، به اتفاق آراء به اجراي طرح شريعت اسلامي راي داد و اين تصميم با استقبال نيروهاي سياسي، علماء و موسسات مختلف و سران قبايل روبرو شد.
عثمان ابراهيم محمد، از مسئولان هيئت علماي سومالي ، تصويب اين طرح را يك پيروزي تاريخي دانست و از مردم و نيروهاي مختلف خواست كه از اجراي شريعت اسلامي در كشور حمايت كنند. حزب اسلامي به رياست شيخ محمد حسن عمي نيز از اين تصميم پارلمان استقبال كرد و حمايت حزب خود از دولت را اعلام كرد.
دادگاههاي اسلامي نيز اين مساله را يك موفقيت بزرگ دانستند و شيخ عبدالرحيم عيسي عدو، در برابر پارلمان گفت: امروز طرح اجراي شريعت اسلامي تصويب شد و از همه مي‌خواهم براي اجراي اين طرح در سومالي همكاري كنند.
اما حزب اسلامي به رياست عمر ايمان، فقط از تصويب اين طرح ابراز خشنودي كرد و مذاكره با دولت را منوط به اجراي اين طرح در موسسات دولتي و مناطق تحت حاكميت دولت دانست.
البته جنبش جوانان مجاهد به عنوان مهمترين مخالف دولت، هنوز موضع رسمي خود را اعلام نكرده است؛ اين حزب به شدت با دولت مخالف است و شريف احمد را دست نشانده مي‌داند و در حال حاضر بزرگترين خطري محسوب مي شود كه دولت سومالي با آن روبروست.
خبرگزاري فارس


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=796