بازديد هيأت ايرانی از قديمی‌ترين خلوه قرآنی سودان

تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۸ - ۲۱:۲۶ | عنوان: سودان


هيأت قرآنی ايران شب گذشته 14 مهر ماه سال جاری، با حضور در قديمی‌ترين خلوه قرآنی منطقه «ام درمان» سودان با عنوان خلوه «شيخ سعد الجيلی»، از نزديك با نحوه فعاليت اين مكان آشنا شدند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به سودان، اين بازديد پس از اقامه نماز مغرب به وقت شرعی سودان در محل خلوه و يا همان محل آموزش حفظ قرآن كريم «شيخ سعد الجيلی» و با حضور گروهی از شيوخ و بزرگان سودانی صورت گرفت.

حجت الاسلام و المسلمين «ابراهيم انصاری» رايزن فرهنگی ايران در سودان، در ابتدا مختصری از تارخچه اين خلوه را بيان كرد و گفت: خلوه شيخ سعد الجيلی از خلوه‌های كهن منطقه ام درمان به شمار می‌رود كه حفاظ بسياری را تربيت و آموزش داده است.

وی افزود: عموماً در خلوه‌های حفظ قرآن كريم كشور سودان علاقه‌مندان به حفظ در سنين مختلف با حضور در چنين اماكنی به شكل شبانه‌روزی مبادرت به فراگيری و حفط قرآن می‌كنند.

رايزن فرهنگی ايران در سودان، ادامه داد: آن‌ها با استفاده از لوح‌های چوبی به جای دفتر، آيات قرآن را نوشته و آن‌ها را حفظ می‌كنند.

وی با اشاره به اهداف سفر اين هيأت ايرانی به كشور سودان گفت: پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران تمامی احكام كشور بر پايه قرآن كريم قرار داده شد و بزرگترين عزت ما تمسك به قرآن و نبی اكرم(ص) است.

همچنين حجت الاسلام و المسلمين «سيد حامد ملكوتی تبار»، محقق قرآنی و معاون دانشكده علوم حديث شهر ری با ابراز خرسندی از حضورش در كشور سودان گفت: از اينكه اين همه فعاليت در زمينه حفط و فراگيری قرآن كريم در كشور سودان انجام می‌شود، متعجب شده‌ام.

وی با اشاره به اين كه در كشور ايران نيز فعاليت‌های مطلوبی در اين زمينه‌ها صورت می‌گيرد، افزود: فرقی ميان مسلمانان نيست، چرا كه هدف همه ما حفظ وحدت و نشر علوم قرآنی و اسلامی است.

اين محقق قرآنی ادامه داد: طلب علم بر همه ما مسلمانان واجب است و دين مبين اسلام همه چيز ما به شمار می‌رود و اگر اسلام و عقيده نباشد، زندگی معنا ندارد. متأسفانه دشمنان خواهان فعاليت‌های قرآنی و اسلامی نيستند.

در ادامه اين بازديد، «حسن خاكرند» سرپرست هيأت قرآنی اعزامی از ايران به بيان اجمالی فعاليت‌های قرآنی در سطح كشور ايران پرداخت و خاطر نشان كرد: پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران و توجه علما و مسئولان كشور، فعاليت‌های بسيار مطلوبی در اين زمينه صورت گرفت كه از جمله آن‌ها می‌توان به راه‌اندازی خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) و شبكه قرآن اشاره كرد.

گفتنی است نماز جماعت عشاء به امامت رايزن فرهنگی كشورمان در اين خلوه قرآنی اقامه شد.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=7586