مذاکرات 3 جانبه فرانسه، لیبی و موریتانی برای تحویل رئیس دستگاه اطلاعات قذافی

تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۷:۳۷ | عنوان: شمال آفريقا


خبرگزاری فارس- هیئت مشترکی متشکل از دو کشور لیبی و فرانسه مذاکرات خود با مقامات مسئولان موریتانی درباره تحویل رئیس سابق سرویس اطلاعات رژیم سرهنگ قذافی را آغاز کردند.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیئت مشترکی متشکل از سران کشورهای فرانسه و لیبی مذاکرات خود با مقامات مسئول موریتانی درباره تحویل "عبدالله السنوسی" را آغاز کردند که هم اکنون در "نوآکشوت"، پایتخت این کشور در بازداشت بسرمی‌برد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری "صحرا مدیا" موریتانی در این‌باره اعلام کرد که هواپیمای لیبیایی حامل هیئت مشترک سران لیبی و فرانسه وارد فرودگاه نواکشوت شده است.

این خبرگزاری در ادامه افزود: مذاکرات سه جانبه موریتانی، لیبی و فرانسه درباره تحویل السنوسی به لیبی با تعهد فرانسه مبنی بر عدم بد رفتاری و شکنجه وی و نیز برگزاری دادگاهی عادلانه برای محاکمه السنوسی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است.

عبدالله السنوسی ماه گذشته میلادی در نوآکشوت توسط نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد.

این در حالی است که وزارت خارجه روسیه نیز با انتشار بیانیه‌ای بر آمادگی مسکو جهت حمایت از مردم لیبی برای تحقق اهداف و مطالباتشان و دستیابی به زندگی مسالمت‌آمیز را اعلام کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه به درگیری‌های اخیر جنوب لیبی که در پی آن حدود 150 نفر کشته و 400 نفر دیگر نیز زخمی شدند، اشاره و نسبت به این مسئله به شدت ابراز نگرانی شده و مسکو خواستار توقف درگیری‌ها در جنوب لیبی و آغاز مذاکره برای دستیابی به راه‌حلی در این‌باره شده است.

این در حالی است که "عبد الرحیم الکیب"، نخست‌وزیر لیبی برای حل‌وفصل اختلافات قبیله‌ای جنوب این کشور وارد شهر سبها شد و با حضور در گفتگویی مطبوعاتی درباره سفر خود گفت: اوضاع در سبها بهتر از آن است که تصور می‌شد.

وی در ادامه از مردم لیبی خواست که به تمام جهانیان ثابت کنند، در کشور جدید لیبی همه قبایل و گروه‌ها با یکدیگر همزیستی مسالمت‌آمیز دارند.

اختلافات قبیله‌ای و طایفه‌ای و نبود ساختارهای لازم دولت و نهادهای مدنی و اجتماعی از جمله بزرگ‌ترین و مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی دولت انتقالی کنونی لیبی و دولت‌های بعدی به شمار می‌آید.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=75290