خطر تبديل سومالي به افغانستان جديد وجود دارد

تاریخ ۰۲ مهر ۱۳۸۸ - ۲۲:۳۰ | عنوان: سومالي


نماينده امور توسعه و كمك‌هاي انساني اتحاديه اروپا گفت: اگر كشورهاي غربي به دولت سومالي در جلوگيري از حضور القاعده در آفريقا كمك نكنند، سومالي به افغانستان جديدي تبديل خواهد شد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رويترز، "كارل دي گوخت "، نماينده اتحاديه اروپا در امور توسعه و كمك‌هاي انساني، پس از نشست با ديپلمات‌ها و مسئولان سازمان ملل گفت: ما در شرايط سختي قرار داريم، اما نبايد سومالي را در برابر گروههاي تندرو رها كنيم، زيرا خطر نفوذ القاعده در اين كشور وجود دارد؛ القاعده تلاش مي‌كند در آفريقا پايگاهي ايجاد كند، اما ما بايد آنها را متوقف كنيم.
وي افزود: اگر القاعده بتواند در سومالي نفوذ كند، بايد از خود بپرسيم كشور بعدي كجاست، بنابراين بايد موضع محكمي داشته باشيم، زيرا گزينه ديگري نداريم.
دي گوخت تصريح كرد كه القاعده در جستجوي پايگاههايي در كشورهاي درحال فروپاشي است و اين همان اتفاقي است كه پيش از اين در افغانستان نيز روي داد و ما بايد از ايجاد افغانستان ديگر در سومالي جلوگيري كنيم.
"دي گوخت " خواستار اين شد كه نيروهاي حافظ صلح از قدرت و تجهيزات بيشتري براي مبارزه با شبه نظاميان تندرو در سومالي برخوردار شوند ، اما اين مسئله مستلزم ارائه كمك‌هاي بيشتري از سوي كشورهاي غربي است.
"دي گوخت " گفت: اتحاديه اروپا تصميم گرفته است تا كمك‌هاي خود به ارزش 60 ميليون يورو را به سومالي و نيروهاي حافظ صلح مستقر در اين كشور ارائه دهد.
جنبش جوانان مجاهد و حزب اسلامي سومالي از ماه مي گذشته حملات شديدي را عليه دولت انتقالي سومالي آغاز كرده‌اند و خواستار خروج نيروهاي آفريقايي و اجراي شريعت اسلامي در اين كشور هستند.
درگيريها از سومالي از سال 2007 تاكنون بيش از 18 هزار كشته برجاي گذاشته است و بيش از 5/1 ميليون نفر نيز در اين كشور آواره شده‌اند.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=6900