روزنامه مصري اليوم السابع با محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران به صورت اختصاصي گفتگو كرد و مواضع وي را در مورد آخرين تحولات ايران و منطقه جويا شد. به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، احمدي نژاد در پاسخ به پرسش اول مبني بر اين كه از لحظه وقوع انقلاب مصر مردم اين كشور براي برقراري روابط حسنه با ايران ابراز علاقه كرده اند اما تا اين لحظه پرچم مصر در ايران و پرچم ايران در مصر به اهتزاز درنيامده است، اختلاف ايران و مصر سياسي است يا مذهبي؟ گفت بنده تاكيد مي كنم هيچ گونه اختلاف بين مردم ايران و مصر وجود ندارد و مردم ايران علاقه مند به سفر به مصر هستند. تاكيد مي كنم بين اين دو اختلاف سياسي هم وجود ندارد. غرب هميشه درصدد است بين ما فاصله، شك و ترس بيندازد زيرا مطمئن است وحدت مصر و ايران ضامن حذف اسرائيل از منطقه خاورميانه و به حداقل رساندن سلطه امريكا و ديگر قدرت هاي استعمارگر است. اندكي صبر كنيد گذر زمان اين مساله را ثابت خواهد كرد.
احمدي نژاد در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين كه آيا سفر وزير خارجه ايران به قطر به معناي گشودن دريچه اي براي برقراري ارتباط با يك ميانجي براي آرام سازي فضاي كنوني است؟ گفت: به هيچ وجه. ما بسياري از كشورهاي عربي از جمله قطر روابط همسايگي و دوستي داريم. وزير خارجه ما به كشورهاي زيادي مانند تركيه، كويت و ليبي سفر كرد و قطر نيز يكي از آن ها بود. اين سفر هيچ ارتباطي با يافتن يك ميانجي براي اختلافاتمان با امريكا ندارد. مشكل ما با امريكا ريشه اي است و نمي تواند از طريق ميانجي يا راه هايي از اين دست حل شود.
وي در پاسخ به پرسش مبني بر اين كه انگليس همبستگي كامل خود را با آمريكا درصورت حمله به ايران اعلام كرده است گفت: 60 سال است كه انگليس تابع و دنباله رو امريكا است. انگليس مانند گربه كوچكي است كه به گردن شتر بزرگ آمريكايي چسبيده است. اين ارتباط براي ما هيچ اهميتي ندارد و مهمتر اين است كه هيچ گونه احساس ترس و نگراني در ما ايجاد نمي كند.
خبرنگار اليوم السابع در ادامه پرسيد هم اكنون اصطلاحي به نام "ايران هراسي" در رسانه هاي جهان و مصر متداول شده نظرتان راجع به آن چيست؟ احمدي نژاد در پاسخ گفت رسانه هاي آمريكا مخالف ما و حتي مصر هستند و اين چيز جديدي نيست. زماني كه جوانان ما با فيس بوك و توييتر تعامل مي كنند، اين امريكا است كه آن ها را منع مي كند يا به روي آن ها سم پاشي مي كند. جوانان ايراني با شبكه هاي ارتباط جمعي به نحو محدود تعامل مي كنند و ما فقط آن ها را از دسترسي به سايت هاي ترويج دهنده بي بند و باري منع مي كنيم كه گمان نمي كنم اشتباهي در حق ملت ما باشد!! آمريكا پنج شبكه ماهواره اي مروج بي بند و باري دارد كه آن ها را به زبان فارسي پخش مي كند و گويا جوانان ايراني را به طور خاص هدف قرار داده تا به افكار و اعتقاداتشان آسيب وارد كند.
حنان شومان ادامه داد: انقلاب ايران انقلابي مردمي بود و طبيعي است كه از انقلاب هاي مردمي ديگر كشورها مثل مصر، يمن، ليبي و بحرين دفاع كنيد و به ان ها احترام بگذاريد، اما چرا در قبال انقلاب سوريه متفاوت عمل مي كنيد و از رژيم اين كشور حمايت مي كنيد؟ احمدي نژاد گفت من به آن چه كه از رسانه ها پخش مي شود كاري ندارم و ما مواضع خود را براساس رسانه ها كه منافع و اهداف خاصي را دنبال مي كنند، اتخاذ نمي كنيم. ما در ايران مسائل را براساس واقعيتها ارزيابي مي كنيم. سياست ما به عنوان يك كشور مسلمان دفاع از حقوق همه مردم جهان صرف نظر از جنسيت، دين يا رنگ پوست آن ها است و حق انتخاب، عدالت و آزادي از آن همه است. من بارها اعلام نظر و تاكيد كرده ام كه مردم بايد با حاكمان خود روي يك ميز بنشينند و درمورد مسائل مدنظرشان به توافق برسند و بيگانه نبايد به هيچ شكلي در اين مسائل دخالت كند. اما كشتار و خشونت از سوي هركس كه باشد مشكل را پيچيده تر مي كند. حاكمان بايد به خواسته هاي مردمشان تن دهند. سوريه نيز مانند يمن است اما درمورد سوريه ما از همه گروه ها خواستيم به نوعي به تفاهم برسند. ما براي نزديك كردن ديدگاه هاي گروه حاكم و مخالفان تلاش مي كنيم زيرا خشونت به غرب و نيروهاي ناتو اجازه دخالت مي دهد و اين به ضرر دولت و مخالفان است. اگر ايران آزادي و عدالت را براي همه مردم از جمله مردم امريكا مي خواهد، چه طور اين آزادي را براي مردم سوريه نمي خواهد. ايران به ويژه درمورد سوريه براي نزديك كردن ديدگاه هاي دولت و مخالفان تلاش مي كند.
احمدي نژاد ادامه داد ما در مسائل داخلي سوريه دخالت نمي كنيم اما با همه گروه ها براي حل و فصل بحران در ارتباط هستيم. مهم تر از همه اين كه مقابل كساني كه به طرف هاي درگير اسلحه مي دهند، مي ايستيم تا اوضاع پيچيده نشود. ما به ديگر كشورها اجازه دخالت نمي دهيم اما تنها در محدوده باورمان به حق ملت ها در تعيين سرنوشتشان دخالت مي كنيم. خبرنگار اليوم السابع گفت اين درحالي است كه وقتي اين پرسش را از علي اكبر ولايتي يكي از شخصيت هاي تاثيرگذار در ايران پرسيدم پاسخ متفاوتي داد و گفت "ما از هر گروهي كه مقابل امريكا بايستد حمايت مي كنيم و در برابر هر قدرتي كه امريكا يا اسرائيل از آن حمايت كنند، مي ايستيم و رژيم سوريه مخالف امريكاست.
حنان شومان در بخش ديگري از اين گفتگو از پرسيد سينماي ايران توانست نام ايران را به تمام جوامع هنري جهان معرفي كند. آيا شما زمان و علاقه لازم براي دنبال كردن فيلم هاي سينمايي كشورتان را داريد؟ او پاسخ داد سينماي ايران بسيار فعال است و من به آن افتخار مي كنم. من به شخصه به دنبال كردن اين نوع فيلم ها اهميت مي دهم. ما يك شبكه تلويزيوني داريم كه در تمام طول روز فيلم سينمايي پخش مي كند و به واسطه همين شبكه من در اين دفتري كه هم اكنون در آن نشسته ايم مي توانم اين فيلم ها را ببينم چون وقت رفتن به سينما را ندارم. خبرنگار پرسيد اگر شما تا اين اندازه ارزش سينما و هنرمندان آن را مي دانيد، چرا بسياري از اهالي سينما و هنرمندان زنداني شده اند و يا با اين كه نام كشورشان را در جهان مطرح كرده اند، اجازه فعاليت ندارند؟ احمدي نژاد پاسخ داد اين مسئله به قوه قضائيه مربوط مي شود و رئيس جمهور در ايراد اتهام يا صدور حكم دخالت نمي كند. اتفاقا من برعكس مخالف زنداني كردن انسانها اعم از هنرمند و غيره هستيم زيرا انداختن به زندان به معناي محدود كردن آزادي است كه خدا براي انسان ايجاد كرده است. اما مسئوليت من به عنوان رئيس جمهور اين است كه از اهالي سينما به شدت حمايت كنم تا بتوانند فعاليت كنند زيرا ما در ايران به هنرمندانمان افتخار مي كنيم.
احمدي نژاد درباره ميزان آمادگي كشورش براي حمله احتمالي امريكا گفت: شما در خيابان هاي تهران رفت و آمد مي كنيد و خواهيد فهميد كه همه مردم ايران توان مقابله با امريكا را دارند زيرا ما از تهديدات و ارتش امريكا نمي ترسيم. ما كشوري قدرتمند هستيم كه هر روز در معرض (تهديد به) جنگ است، اما ادامه مي دهيم و هيچ چيز نمي تواند مانع از پيشرفت يا تحقق اهداف ما شود.
|