/تحليل-القدس‌العربي/ راشد الغنوشي و مرحله‌اي سخت‌تر

تاریخ ۰۸ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۲ | عنوان: تونس


خبرگزاري دانشجويان ايران -پيروزي حزب اسلام‌گراي "النهضة" در نخستين انتخابات آزاد تونس، تشكيل دولت جديد در اين كشور و ماهيت سياست‌هايي كه حزب مذكور براي ساختن تونس جديد اتخاذ خواهد كرد، مهم‌ترين چالش پيش‌روي "مهد انقلاب‌هاي عربي" به شمار مي‌آيد. به راستي آيا حزب النهضة با وجود خفقان سياسي چند دهه گذشته در تونس و نبود فعاليت‌هاي سياسي مي‌تواند از پس ماموريت خود برآيد؟

روزنامه فرامنطقه‌اي القدس العربي، در تحليلي تحت عنوان "راشد الغنوشي و مرحله‌اي سخت‌تر" نوشت: «انتقال قدرت در تونس از نظام حاكم به مخالفان روندي دشوار بود چرا كه مسئوليت اداره كشور و نهادهاي آن و همچنين رويارويي با چالش‌هاي پيش‌رو برعهده مخالفان قرار گرفت و سخت‌تر از آن، تشكيل دولت توسط مخالفان است چرا كه اين مساله در كشوري صورت مي‌گيرد كه به تازگي به سمت دموكراسي حركت كرده و خطرات زيادي اين كشور را احاطه كرده است.

حزب اسلام‌گراي النهضة به رياست راشد الغنوشي در انتخابات مجلس ملي موسسان تونس پيروز شد. اين حزب 90 كرسي از 217 كرسي را به خود اختصاص داد. مجلس موسسان وظيفه تدوين قانون اساسي را بر عهده دارد و به دنبال آن دولت تشكيل مي‌شود. اكثر اعضاي حزب اسلام‌گراي النهضة به عنوان حزب مخالف تونس، سال‌هاي زيادي را در زندان و يا تبعيد به سر برده‌اند و به همين دليل تخصص كافي براي اداره امور كشور ندارند، همان‌طور كه هيچ‌كس در تونس اين تخصص را ندارد، زيرا ديكتاتوري حاكم بر اين كشور باعث شده بود تا روند انتقال مسالمت‌آميز قدرت متوقف شود. مسئولان نظام سابق پست‌هاي مهم را گرفته و در اختيار خويشاوندان فاسد خود قرار داده بودند. احزاب سياسي مختلف در تونس حضور و فعاليتي نداشتند.

اما با اين وجود، نشانه‌هاي كشور جديد تونس، اطمينان مردم اين كشور را جلب نموده چرا كه رهبران حزب النهضة به خوبي از سختي كار آگاهند و به خوبي از ماهيت چالش‌هاي پيش‌رو مطلع هستند، آنها مي‌خواهند با ديگران توافق داشته باشند و ديگر گروه‌ها را در دولت آينده شركت دهند. راشد الغنوشي اعلام كرده بود كه با حضور وزيران نظام سابق در دولت جديد مخالف است. وي همچنين تاكيد كرده بود كه مي‌خواهد از تكنوكرات‌ها براي اجراي برنامه‌هاي خود استفاده كند، حتي اگر اين افراد عضو حزب النهضه نباشند.

الغنوشي در ديدار از مقر بورس تونس به سرمايه‌گذاران اطمينان داد كه براي فعال‌سازي بازارهاي اين كشور و جذب سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي تلاش مي‌كند و قرار نيست در اين كشور حجاب الزامي شود. چنين مواضعي به مردم تونس در داخل و خارج اين كشور با سليقه‌هاي مختلف، اطمينان مي‌بخشد.

نهادهايي كه قرار است در تونس بعد از اولين انتخابات آزاد در اين كشور تاسيس شوند، مشروع‌ترين نهادها در طول تاريخ جديد تونس هستند، چرا كه اين مشروعيت را از صندوق‌هاي راي و اعتماد مردم به دست آورده‌اند لذا بايد به مسئولان جديد تونس اين فرصت را داد تا اداره امور كشور را به دست بگيرند.

تونس در دو زمينه، الگوي جهان عرب است؛ اول اينكه اين كشور مهد انقلاب‌هاي عربي است و دوم اينكه نخستين انتخابات آزاد بعد از انقلاب در اين كشور برگزار شد.»



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=68119