حوادث منطقه «ماسپیرو» توطئه خارجی برای منحرف کردن انقلاب مصر است

تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۶ | عنوان: مصر


خبرگزاری فارس: سخنگوی رسمی الازهر حوادث منطقه "ماسپیرو" را توطئه‌ای خارجی برای ضربه زدن به امنیت مصر دانست و سخنان وزیر امور خارجه آمریکا را در این زمینه مضحک دانست.

شیخ محمود عزب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره درباره حوادث منطقه "ماسپیرو" با بیان این که این اقدام توطئه‌ای خارجی است که علیه مصر تدارک دیده شده تا از داخل به مصر ضربه وارد کند، تاکید کرد که ملت مصر از هر آیین و مذهبی اجازه وقوع فتنه‌های طایفه‌ای و جنگ‌های داخلی را نخواهد داد.

حوادث مصر توطئه‌ای خارجی است

وی درگیری‌ میان جوانان مصری با نیروهای امنیتی را اقدامی صد درصد غیرمصری و توطئه‌ای خارجی است که بصورت غیرمستقیم یا مستقیم توسط ایادی مصری در حال اجراست.

سخنگوی رسمی الازهر تصریح کرد که طرف‌های خارجی بسیاری از آنچه در مصر روی می‌دهد و خواهان تضعیف داخلی و موقعیت و جایگاه خارجی آن هستند، بهره می‌برند.

برخی طرف‌های داخلی در خدمت اهداف دشمنان

وی افزود: این طرف‌ها تلاش دارند، انقلاب مصر را از مسیر واقعی آن منحرف کنند و مانع تحقق دستاوردهای آن شوند و در این میان به نظر می‌رسد،‌ دست‌هایی داخلی در کارند تا به منافع و اهداف طرف‌های خارجی خدمت کنند و به همین دلیل شاهد وقوع چنین حوادثی در کشور هستیم.

همزمانی این حوادث با زمان برگزاری انتخابات سوال برانگیز است

اشاره به همزمانی برافروخته شدن آتش چنین حوادثی در آستانه برگزاری انتخابات مصر این سوال را مطرح کرد که چرا‌ واقعا این حوادث باید هم اکنون و در آستانه برگزاری انتخابات حادث شود،‌ درحالی‌که در اوج انقلاب مصر و حوادث بزرگ آن شاهد چنین درگیری‌ها و فتنه‌هایی نبودیم، به همین دلیل است که ما اطمینان داریم، دست‌هایی خارجی در مصر مشغول به کار هستند.

هر گونه دخالت خارجی در مصر محکوم است

سخنگوی رسمی الازهر درباره اظهارات اخیر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا که طی آن خواستار ارسال نیروهای امنیتی برای حمایت از مراکز و اماکن مقدس مسیحی در مصر شده بود، گفت: سفارت امریکا در مصر خبر فوق را رد کرد اما در هر حال ما تاکید می‌کنیم که چنین سخنانی اگر واقعا بر زبان آمده باشد، مضحک و خنده‌آور است، چرا که ما هرگونه دخالت خارجی در کشور خود را محکوم می‌کنیم.

الازهر به حقوق تمام انسان‌ها از هر آئینی احترام می‌گذارد

شیخ عزب با تاکید بر این‌که الازهر حقوق تمام انسان‌ها از هر آئین و مذهبی را به رسمیت می‌شناسد و تاریخ مصر هیچ‌گاه برخوردی میان مسلمانان و مسیحیان را تجربه نکرده است، گفت: درحالی که 14 قرن از تاریخ مصر می‌گذرد، با این حال در طول این تاریخ هیچ‌گاه حادثه‌ای مبنی بر برخورد پیروان این دو آئین با هم را به ثبت نرسانده و ما نیز هیچ‌گاه اجازه بروز چنین حوادثی را نخواهیم داد.
این درحالی است که احمد الطیب، شیخ الازهر طی اظهار نظری مطبوعاتی تاکید کرد که حوادث ماسپیرو حوادث طایفه‌ای نیست و ملت مصر از هر آئین و مذهبی چه مسلمان و چه مسیحی با یکدیگر متحد هستند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=66501