رئيس جمهور سودان جنوبي وارد خرطوم شد

تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۷ | عنوان: شمال آفريقا


واحد مرکزی خبر / سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی روز شنبه نخستین بار بعد از استقلال این کشور وارد خرطوم پایتخت سودان شد.

این سفر با هدف تلاش برای حل و فصل مشکلات حل نشده که روابط سودان و سوادن جنوبی را مسموم کرده است، صورت می گیرد. سالوا کر با استقبال عمر البشیر رئیس جمهور سودان وارد فرودگاه خرطوم شد. رئیس جمهور سودان جنوبی را که قرار است دو روز در خرطوم اقامت داشته باشد، دنگ آلور وزیر امور دولتی و وزرای نفت، دارایی و امور خارجه همراهی می کنند. سودان جنوبی نهم ژوئیه دو هزار و یازده در مراسمی استقلال خود را اعلام کرد. در این مراسم عمر البشیر به عنوان مهمان افتخاری به نشانه برقراری صلح بین دو کشور بعد از دو دهه جنگ داخلی بین شمال و جنوب سودان ( هزار و نهصد و هشتاد و سه - دو هزار و پنج با دو میلیون کشته ) حضور داشت.

اما مسائل متعددی بویژه درباره وضع قانونی منطقه مورد اختلاف ابیی که ارتش سودان از ماه مه آن را اشغال کرده است و همچنین مرزها، بدهی و واحد پول هنوز حل نشده باقی مانده است.

همچنین سالوا کر و عمر البشیر قرار است درباره تقسیم درآمدهای نفتی بین سودان جنوبی که اغلب منابع نفتی و سودان که زیر ساخت های حمل و نقل و بندر پورت سودان، تنها راه دریایی را در اختیار دارد، تبادل نظر می کنند.

رئیس جمهور سودان هفته گذشته اعلام کرد سودان جنوبی در اولویت برنامه های کشورش قرار دارد. وی در جمع اعضای حزب خود، حزب کنگره ملی گفت: ما بی صبرانه منتظر رسیدن به توافق کامل برای حل و فصل مشکلات موجود از راه گفتگو و بدون میانجیگری خارجی هستیم.

اما دیپلمات ها در خرطوم درباره احتمال امضا توافقنامه قطعی فوری بین سودان جنوبی و سودان تردید دارند و هدف از این سفر را تلاش برای ایجاد اعتماد بین دو کشور می دانند.

آنها معتقدند شرایط برای انجام مذاکرات جدی بین دو کشور در آینده وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از خرطوم، دیپلمات های دیگر به پیشرفت درباره وضع قانونی ابیی و تقسیم عادلانه در آمدهای نفتی امیدوارند اما هیچ یک از دو کشور تاکنون آمادگی خود را برای رسیدن به تفاهم واقعی درباره این دو مساله حساس نشان نداده اند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=66244