وزير خارجه بنين خواستار توقف كشتار مردم ليبي شد

تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۳۶ | عنوان: بنين


خبرگزاري فارس: وزير خارجه بنين بر توقف بمباران و كشتار مردم ليبي توسط دولت قذافي و نيروهاي ناتو تأكيد كرد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، "نصيرو باكو آري فرا " وزير خارجه بنين كه به تهران سفر كرده امروز (شنبه) پس از ديدار و گفت‌وگو با علي‌اكبر صالحي وزير امور خارجه كشورمان در نشست مطبوعاتي مشترك به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ داد.

* توقف كشتار و خونريزي در ليبي

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره اقدامات اتحاديه آفريقا و از جمله كشورش در خصوص بحران ليبي، با اشاره به قطعنامه‌اي كه در آخرين اجلاس سران اتحاديه آفريقا در گينه استوايي در 31 ژوئن و اول ژوئيه در خصوص ليبي صادر شد، گفت: اتحاديه آفريقا از آغاز اين بحران ابتكاري به خرج داد و كميته‌اي در سطح عالي از رؤساي كشورها ايجاد كرد تا طرفين دعوا در ليبي را به مذاكرات دعوت كند.

وزير خارجه بنين با ذكر اين نكته كه نقشه راهي از سوي اتحاديه آفريقا براي اين منظور تهيه شده، افزود: در اين نقشه راه قرار شد كه دولت ليبي از مذاكرات كنار برود و كشورهاي آفريقايي اولويت را به يك راه‌حل سياسي دادند. در اين قطعنامه بر ايجاد آتش‌بس بين طرف‌هاي درگير و توقف بمباران‌ها و آغاز مذاكرات سياسي به منظور ايجاد دوره انتقالي سياسي كه بايد منجر به استقرار نظام دموكراتيك شود تا ملت ليبي آزادانه نسبت به آينده و سرنوشتشان اظهارنظر كنند، تأكيد شد.

نصيرو باكو آري فرا ادامه داد: اتحاديه آفريقا در اين قطعنامه‌ از تمامي طرف‌هاي درگير خواست با جامعه جهاني همكاري كنند و با بمباران‌ها مخالفت كرد و گفت‌وگوي سياسي را شرط تسكين ملت ليبي و آلام و رنج‌هاي آن عنوان كرد و ما نيز به عنوان بنين همين موضع را داريم.

*علاقه‌مندي بنين براي همكاري‌هاي مستمر با ايران در زمينه‌هاي مختلف

به گزارش خبرنگار فارس، وزير خارجه بنين در ابتداي اين نشست خبري ضمن قدرداني از همتاي ايراني خود و ابراز خرسندي از اولين حضورش در ايران، گفت: بنين، جمهوري اسلامي ايران را به عنوان دولت و كشوري مثل همه كشورها، شايسته احترام مي‌داند.

وي به جايگاه جمهوري اسلامي ايران در جهان و نقش آن به عنوان قدرتي بين‌المللي اشاره كرد و ايران را كشوري با موقعيت استراتژيكي بسيار مهم برشمرد كه نقش مهمي در خليج فارس و خاورميانه ايفا كرده است.

وزير خارجه بنين به تشريح گفت‌وگوهايش با صالحي پرداخت و افزود: در اين گفت‌وگوها درباره مسائل مورد علاقه طرفين بحث و تبادل‌نظر كرديم. متأسفانه دو كشور فرصت‌هاي زيادي را از دست داده‌اند و اين ديدار دوستانه و كاري نشانه قوي از اراده و علاقه‌مندي ما براي همكاري‌هاي مستمر و پايدار با جمهوري اسلامي در زمينه‌هاي مختلف است.

نصيرو باكو آري فرا با بيان اينكه كشورهاي آفريقايي از مشكلات تاريخي رنج برده‌اند و از شرايط كافي براي توسعه برخوردار نبودند، اظهار داشت: در اين مسير همبستگي جمهوري اسلامي ايران براي ما يك امتياز و با ارزش است. مطمئن هستيم با هم در جهت منافع ملت‌هاي خود گام برخواهيم داشت.

* اميدواري نسبت به رفع تحريم‌ها عليه ايران

وزير خارجه بنين با اعلام آمادگي كشورش براي امضاي توافقنامه‌ها با ايران در زمينه‌هاي مختلف، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران امروز در وضعيتي قرار دارد كه تحريم‌هايي به آن تحميل شده و اميدوارم اين وضعيت خاتمه يابد و هر چه سريع‌تر ملت ايران كه داراي تاريخ كهني است و دستاوردهاي علمي و فني زيادي دارد و از روحيه همبستگي زيادي برخوردار است، بتواند سهم خود را در ثبات، صلح و امنيت بين‌المللي به نحو احسن اجرا و نقش خود را براي كمك به كشورهاي در حال توسعه ايفا كند.

وي به حسن همجواري ايران با كشورهاي همسايه اشاره كرد و افزود: اميدواريم قدرت‌هاي بزرگ با درك بيشتر منافع جامعه جهاني از خدشه آوردن به منافع كشور و دولتي (ايران) كه در جهت صلح و امنيت منطقه حركت مي‌كند، بپرهيزند.

نصيرو باكو آري فرا با ذكر اين نكته كه اولين ديدار رسمي من از ايران به عنوان وزير خارجه، ديدار دوستي و همكاري است، آن را نقطه آغاز و حركتي براي توسعه روابط ثمربخش و سودمند طرفين دانست و از ديگر كشورها دعوت كرد كه به اين همكاري بپيوندند و در عين حال افزود: اميدوارم اين ديدار مورد تأييد خدا باشد و آينده سعادتمندي را براي ما تامين كند.

وزير خارجه بنين همچنين فرا رسيدن ماه مبارك رمضان را به ملت و دولت ايران تبريك گفت.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=59126