مشاركت اسپانيا در جنگ ليبي زير سايه معضلات اقتصادي و سياسي

تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۹ | عنوان: ليبي


خبرگزاري فارس: در حالي آمريكا با اعمال فشار بر دولت اسپانيا،‌ خواستار ايفاي نقش گسترده‌تر مادريد در جنگ ليبي شده كه اين كشور با معضلات سياسي و اقتصادي دست و پنجه نرم مي‌كند.
به گزارش فارس، در حالي كه بيش از90 روز از آغاز عمليات نظامي ناتو در ليبي مي‌گذرد، شبكه تلويزيوين راشاتودي در گزارشي به مشكلات اقتصادي و عدم رضايت افكار عمومي برخي از اعضا پرداخت و اعلام كرد اسپانيا يكي از كشور هايي است كه با بحران‌هاي مالي در داخل روبروست و با فشار آمريكا مجبور به مشاركت در اين عمليات نظامي شده است.

*افكار عمومي اسپانيا از طرح مداخله نظامي ناتو درليبي حمايت نمي‌كنند

بنا بر اين گزارش،‌ نتايج نظرسنجي‌هاي اخير نشان مي‌دهد در حالي كه اسپانيا با طيف گسترده‌اي از مشكلات و بحران‌هاي اقتصادي، سياسي و افكار عمومي روبروست، اكثريت شهروندان اسپانيايي مخالف مشاركت در هرگونه عمليات نظامي در ليبي مي‌باشند.
"مارگا فره " عضو حزب چپگراي اسپانياي متحد گفت: دولت اسپانيا از هرگونه عمليات زميني در ليبي با استفاده از سربازان اين كشور حمايت مي كند چرا كه ناتو دستور آن را صادر كرده است. دولت و پارلمان اسپانيا با طرح مداخله نظامي در ليبي موافق هستند اما افكار عمومي، نه.

*جنگ ليبي صرفا در راستاي منافع استراتژيك كشور‌هاي غربي است

"جوردي كالوو " يك فعال ضد جنگ در گفت‌و گو با راشاتودي گفت: تصميم دولت اسپانيا براي كمك نظامي به ناتو در حالي صورت مي‌گيرد كه اين كشور در شرايط وخيم اقتصادي به سر مي برد، در شرايطي كه دولت مجبور است خيلي‌ها را قرباني و طرح‌هاي كاهش هزينه در بخش خدمات اجتماعي را به تصويب رساند. با اين شرايط، اين ناعدلانه است كه اسپانيا در جنگي مشاركت كند كه صدمات بسياري را به اقتصاد اين كشور وارد مي‌كند.
وي تصريح كرد: جنگ ليبي صرفا اقدامي در راستاي منافع استراتژيك قدرت‌هاي بزرگ است. اين چنين رفتار‌ها و معيار‌هاي دوگانه كشور‌هاي غربي از سوي جامعه بين‌المللي قابل توجيه نيست.
در حالي كه "هيلاري كلينتون " وزير خارجه آمريكا از اقدامات دولت اسپانيا براي اجراي طرح پرواز ممنوع بر فراز ليبي و تحريم فروش سلاح به رژيم قذافي تشكر كرده اماواشنگتن با اعمال فشار‌هاي بيشتر بر دولت زاپاترو، خواستار ايفاي نقش بيشتر مادريد درعمليات نظامي ليبي شدند.
دولت و پارلمان اسپانيا نيز در پاسخ به اين درخواست سران كاخ سفيد، مهلت قانوني حضور خود در اين عمليات را افزايش دادند.

*دولت اسپانيا سال گذشته با فروش تسليحات نظامي به رژيم قذافي حقوق مردم ليبي را پايمال كرد

افكار عمومي در اسپانيا معتقدند عمليات نظامي ليبي با انگيزه‌هاي بشردوستانه صورت نگرفته چرا كه دولت اسپانيا سال گذشته با فروش تسليحات و تجهيزات نظامي به رژيم قذافي، حقوق مردم ليبي و ارزش‌هاي حقوق بشر را ناديده گرفت.
براساس گزارش ارايه شده به مجلس ملي اسپانيا دولت زاپاته رو، طي شش ماهه اول سال 2010 ميلادي حدود 8.7 ميليون يورو از عينك هاي ديد در شب را به ليبي فروخته است .
اسپانيا طي مدت مذكور 9.6 ميليون يورو لوازم جنگي به رژيم قذافي فروخت كه 5.3 ميليون يورو آن تجهيزات ديدباني وبقيه آن قطعات هواپيما بوده است .
همچنين در راستاي سياست‌هاي دوگانه كشور‌هاي غربي، معمر قذافي سال گذشته در ديدار رسمي خود از مادريد، نشان افتخاري "كليد‌هاي شهر " را دريافت كرد.
راشاتودي تصريح كرد پيدا‌كردن نشانه‌هاي معضلات داخلي اقتصادي در اسپانيا كار مشكلي نيست. با توجه به مشكل مسكن در اسپانيا، شاهد ساخت و ساز ساختمان‌هايي براي مواقع بحراني در حاشيه شهر مادريد هستيم كه اكثريت آنها خالي از سكنه است.
كشور اسپانيا در دو سال گذشته با ركود اقتصادي كه بخش اعظم آن از سقوط بازار داغ املاك ناشي شده، مواجهه بوده است و اكنون در تلاش است تا بهبود وضعيت اقتصادي بر اين بحران غلبه كند.
اين كشور با نرخ بي‌كاري 21 درصدي در سه ماه نخست سال جديد ميلادي (2011)، بالاترين رتبه بي‌كاري را در ميان كشورهاي جهان صنعتي داراست و در حال حاضر، حدود 9 ميليون نفر از مشكل فقر در اين كشور رنج مي‌برند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=56700