ساکنان غزه از وعده هاي عملي نشده مصر درباره گذرگاه رفح به تنگ آمده اند

تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۰ | عنوان: مصر


واحد مرکزی خبر / اسوشیتدپرس در گزارشی به قلم ابراهیم برزک از رفح نوشت: بازگشایی گذرگاه اصلی مرز نوار غزه با مصر کمک شایانی برای فلسطینی هایی بود که از چهار سال محاصره به تنگ آمده اند اما با گذشت یک ماه از بازگشایی رفح، اسامی حدود بیست هزار نفر در فهرست انتظار برای عبور از این گذرگاه قرار دارد و ناامیدی در این منطقه شلوغ رو به افزایش است.
ساکنان غزه همچنان باید درخواستی را برای مجوز سفر مطرح کنند و زودترین زمانی که می توانند به این مجوز دست پیدا کنند اواخر ماه اوت است.

مسافران ناامید غزه هر روزه با در دست داشتن گزارش های پزشکی، مجوز اقامت خارجی و مدارک ثبت نام دانشگاهی در نزدیکی این گذرگاه جمع می شوند و امیدوارند مقامات با عبور آنها از این گذرگاه موافقت کنند. بسیاری از مردم پس از تجربه یک دوره کوتاه از رفتارهای مثبت مصر علنا این سوال را می پرسند که آیا دولت جدید مصر واقعا به تقویت روابط با فلسطینی ها متعهد است؟ غسان الجبری مرد سی و پنج ساله ای که قرار بود یازدهم ژوئن خویشاوندانش را در اوکراین ملاقات کند گفت: به نظر می رسد چیزی تغییر نکرده است ما همچنان در این زندان بزرگ گیر افتاده ایم.

گذرگاه رفح دروازه اصلی غزه به جهان خارج است و افراد متقاضی سفر به خارج از غزه به دلائلی از جمله مراقبت های پزشکی، اهداف تجاری، تحصیلی و دیدارهای خانوادگی از این گذرگاه استفاده می کنند. در منطقه ای که میزان بیکاری چهل و پنج درصد است بسیاری از ساکنان آن در جستجوی کار در جهان عرب به دنبال خروج از این باریکه هستند. پس از آنکه جنبش حماس کنترل نوار غزه را در ژوئن دو هزار و هفت به دست گرفت تردد از این پایانه بسیار محدود شد.

مصر و اسرائیل پس از کنترل حماس بر غزه محاصره این منطقه را تشدید کردند و اعلام کردند این محاصره برای جلوگیری از انتقال سلاح و تردد مبارزان فلسطینی در داخل و خارج از این منطقه لازم است. بر این اساس تردد از گذرگاه رفح به عبور بیماران، دانشجویان و زائران خانه خدا محدود شد.

اسرائیل نیز به تعداد محدودی از ساکنان غزه اجازه می دهد از دیگر گذرگاه غزه با فلسطین اشغالی عبور کنند که این افراد یا بیمارند یا بازرگانانی هستند که با اسرائیل تجارت می کنند.

این دو گذرگاه به صورت مکرر به بهانه های امنیتی بسته می شود. انتظار می رود با برکناری حسنی مبارک رئیس جمهور مصر اوضاع تغییر کند.

دولت موقت نظامی مصر وعده داده است روابطش را با حماس بهبود بخشد و در اولین اقدام به نشانه حسن نیت در ماه مه اعلام کرد گذرگاه رفح را به صورت دائمی باز می کند. مصر وعده داده است مدت زمان فعال بودن این گذرگاه در طول روز افزایش یابد و همچنین اعلام کرد اکثریت محدودیت های سفری اعمال شده از این گذرگاه را لغو می کند و این بدین معنی است که عملا همه می توانند از غزه خارج شوند.

علاوه بر این، مصر وعده داد تعداد کسانی را که اجازه دارند در هر روز غزه را ترک کنند سه برابر می کند.

همزمان با بازگشایی این گذرگاه نشانه هایی از آشفتگی در این دروازه مشاهده شد.

شماری از مسافران خوشحال که تعدادشان کمتر از چهارصد نفر بود از این گذرگاه عبور کردند و ساکنان غزه می گویند از آن زمان به بعد هیچ اقدام خاصی درخصوص شرایط تردد صورت نگرفته است.

مقامات مرزی مصر بدون هیچ توضیحی حتی به کسانی که مجوز عبور دارند اجازه عبور نمی دهند. یوسف رزاق یکی از مشاوران برجسته اسماعیل هنیه نخست وزیر قانونی دولت حماس گفت: فلسطینی ها بیش از این نمی توانند این تحقیر را در گذرگاه رفح تحمل کنند.

ما می خواهیم سفری آزادنه و توام با عزت داشته باشیم.

حماس به تازگی در انتقاد از مصر صریح تر عمل کرده است.

این گروه اوائل این ماه در اعتراض به تاخیرهای مکرر مصر در بازگشایی مرز چندین روز مرز غزه را بست. مدیر فلسطینی پایانه رفح گفت: اسامی حدود بیست هزار نفر در فهرست انتظار برای عبور از این گذرگاه قرار دارد.

با توجه به اینکه تنها روزانه سیصد نفر می توانند از این گذرگاه عبور کنند خالی شدن این فهرست در آینده ای نزدیک غیرممکن است.

وی افزود: طرف مصری باید راه حلی را برای این مسئله بیندیشد.

آنها باید این روند را تسریع دهند و به وعده هایی که چند هفته پیش داده بودند عمل کنند.

یکی از مقامات بلندپایه اطلاعاتی مصر اعلام کرد مصر در حال همکاری با فلسطینی ها به منظور ارتقا شرایط تردد از این مرز است. اما وی افزود فهرست سیاهی با اسامی افرادی وجود دارد که ورودشان به مصر ممنوع است و رعایت این مسئله اقدامی قانونی است. وی گفت مصر از روش های اعمال فشار حماس خوشنود نیست.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=54513