
سازمان ملل: رژيم ليبي و مخالفان مرتکب جنايات جنگي شده اند
تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۹ | عنوان: ليبي
| واحد مرکزی خبر / کمیسیون تحقیق سازمان ملل، رژیم معمر قذافی رهبر لیبی را به سرکوب هدفمند مردم این کشور متهم کرد. این کمیسیون افزود رژیم لیبی نه تنها مرتکب جنایات جنگی شده، بلکه علیه بشریت نیز جنایت کرده است.
این کمیسیون تحقیق که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شده است در ادامه افزود هرچند گزارش های مربوط به موارد نقض حقوق بشر توسط مخالفان کمتر است، اما انقلابیون لیبیایی نیز به اقداماتی متوسل شده اند که جنایت جنگی محسوب می شود. کمیسیون تحقیق با انتشار بیانیه ای افزود براساس اختیارات و مسئولیتی که در زمینه جنایات صورت گرفته در لیبی برعهده اش گذاشته شده ، به این نتیجه رسیده است که نیروهای دولت لیبی به جنایت علیه بشریت و همچنین جنایات جنگی متوسل شده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو ، شورای حقوق بشر سازمان ملل متشکل از 47 کشور عضو ، تحقیقات درباره جنایات مشکوک علیه بشریت را در فوریه پس از آن آغاز کرد که رژیم قذافی به نیروهای زمینی و هوایی لیبی ماموریت داد تا به غیرنظامیان تیراندازی کنند.
این گروه علاوه بر این به اسناد و مدارکی دست یافت که نشان می دهد نیروهای قذافی بیش از حد به زور برضد تظاهرکنندگان، دست کم در روزهای نخستین اعتراضات متوسل شده اند که به کشتار و مجروح شدن تعداد قابل توجهی از مردم این کشور منتهی شد. این کمیسیون در ادامه افزود نیروهای دولتی مسیرهای دسترسی به بیمارستان ها را مسدود کرده و به دستگیری ها و شکنجه های خودسرانه متوسل شدند.
علاوه بر این نیروهای دولتی در چهارچوب حملات گسترده یا هدفمند علیه جمعیت غیر نظامی و با اطلاع از ماهیت اهداف خود، مرتکب چنین اقداماتی شده اند.
|
|