قذافي براي توقف حملات ناتو حاضر به سازش است

تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۸ | عنوان: ليبي


خبرگزاري فارس: رئيس‌جمهوري آفريقاي جنوبي بعد از گفت‌وگو با "معمر قذافي " اعلام كرد كه رئيس‌جمهوري ليبي حاضر است «نقشه راه» اتحاديه آفريقا را بپذيرد تا اقدامات نظامي ناتو در اين كشور متوقف شود.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري «نووستي»،‌ "جاكوب زوما " رئيس‌جمهوري آفريقاي جنوبي كه در راس گروهي بلندپايه از سوي اتحاديه كشورهاي آفريقاي به طرابلس سفر كرده و در پشت درهاي بسته با "معمر قذافي " ديدار و گفت‌وگو كرد،‌ اعلام نمود كه رئيس‌جمهوري ليبي حاضر است دست به سازش بزند تا اقدامات نظامي ناتو در اين كشور متوقف شود.

زوما گفت: قذافي حاضر شده تا «نقشه راه» پيشنهادي اتحاديه آفريقا براي حل و فصل مسالمت آميز، از جمله برقراري آتش بس، تامين امكان ارسال كمك‌هاي انسان دوستانه به مردم ليبي و فراهم ساختن مقدمات برگزاري انتخابات دموكراتيك را بپذيرد.

البته قذافي همان شروطي را مطرح كرد كه براي انقلابيون اين كشور غير قابل قبول است و در ماه آوريل منجر به شكست تلاش‌هاي ميانجي‌گرانه اتحاديه اروپا شده بود.

روسيه از نقش فعال اتحاديه اروپا در كمك به حل بحران ليبي حمايت مي‌كند. سفر رئيس جمهوري آفريقاي جنوبي به ليبي در حالي صورت گرفت كه وي روز يكشنبه مذاكرات تلفني با "دميتري ميدويديف " رئيس‌جمهوري روسيه داشت. مسائل مربوط به حل و فصل بحران كنوني در ليبي اصلي‌ترين موضوع مذاكرات سران دو كشور بود.

ميدويديف در اين مذاكرات از تلاش‌هاي كشورهاي آفريقايي براي توقف خونريزي‌ها در ليبي، بدون دخالت نيروهاي خارجي و برگزاري مذاكرات بين نيروهاي سياسي داخلي در اين كشور و تامين آينده دموكراتيك براي ليبي تشكر كرد.

رئيس جمهوري آفريقاي جنوبي نيز از همتاي روسي خود بخاطر تصميم براي اعزام نماينده ويژه خود در مسائل خاورميانه و آفريقا به ليبي قدرداني كرده و آمادگي اتحاديه آفريقا براي همكاري در اين زمينه را اعلام كرد.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=52470