
استقبال مخالفان ليبي از تغيير موضع روسيه در قبال اين کشور
تاریخ ۰۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۰ | عنوان: ليبي
| واحد مرکزی خبر/ تغییر موضع روسیه در قبال بحران لیبی با تحسین مخالفان و نگرانی دولت لیبی مواجه شده است. روسیه که از حملات هوایی تحت رهبری ناتو به نیروهای معمر قذافی رهبر لیبی انتقاد کرده بود به طور تعجب آوری موضع خود را در نشست سران گروه هشت در دوویل فرانسه تغییر داد. این نشست سران که روز پنجشنبه و جمعه با حضور سران هشت کشور صنعتی جهان از جمله روسیه و امریکا برگزار شد با انتشار بیانیه ای پایان یافت.
در این بیانیه آمده است قذافی و دولت لیبی نتوانسته است مسئولیت خود را در قبال حفظ جان غیرنظامیان لیبیایی انجام دهد و در واقع مشروعیت خود را از دست داده است و قذافی باید از قدرت کنار برود. دمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه روز جمعه از معمر قذافی خواست از قدرت کناره گیری کند و اعلام کرد روسیه به وی پناه نخواهد داد.
وی افزود جامعه بین الملل دیگر نمی تواند وی را بعنوان رهبر لیبی بپذیرد.
بر اساس بیانیه گروه هشت که به اتفاق آراء پذیرفته شد دولت قذافی مشروعیت خود را از دست داده است و قذافی باید برود. در حالی که کشورهای غربی برای برکناری قذافی متوسل به زور شده اند ، روسیه اعلام کرده است هنوز هم خواستار برکناری وی از راه مذاکرات است. مدودف فرستاده ای را با هدف یافتن راه حلی برای این مسئله به بنغازی اعزام کرده است. خالد حکیم معاون وزیر امور خارجه لیبی که از تغییر موضع روسیه آشفته شده است می گوید دولت لیبی در تماس با مقامات روسیه برای درک بهتر موضع این کشور است. روسیه منتقد حملات هوایی ناتو به لیبی بوده است که از دو ماه قبل آغاز شد .
دولت روسیه می گوید حملات هوایی فراتر از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. خالد حکیم اعلام کرد : روسیه یکی از دوستان قدیمی لیبی است و گمان نمی رود روسیه موضع خود را با موضع ناتو همسو کرده باشد. معاون وزیر امور خارجه لیبی در ادامه افزود : دولت لیبی درباره موضوعات مطرح شده در نشست سران گروه هشت نگران نیست.
اتخاذ هر تصمیم درباره آینده سیاسی لیبی تنها بر عهده مردم لیبی و نه هیچکس دیگری است. از سوی دیگر در جبهه مخالفان لیبی ، مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی روز شنبه از موضع اخیر روسیه استقبال کرد. وی در بنغازی گفت: ما از موضع دمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه در قبال لیبی استقبال می کنیم.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه بیست و سوم ماه مه با فرستاده مخالفان لیبی در مسکو دیدار و درباره راههای برقراری آتش بس در این کشور گفتگو کرد. خبرگزاری شینهوا از مسکو گزارش داد، برخی رسانه های روسیه گزارش دادند غرب به منظور جلب حمایت روسیه در قبال مسئله لیبی در نشست سران گروه هشت مشوقهای جدیدی به این کشور ارائه کرده است که از جمله آنها می توان به وعده تسهیل ورود روسیه به سازمان تجارت جهانی تا اواخر سال جاری اشاره کرد. مدودف و نیکلا سارکوزی همتای فرانسوی وی همچنین روز پنجشنبه گذشته در خصوص خرید چهار فروند کشتی ساخت فرانسه توافق کردند.
این قرارداد در واقع نخستین قرارداد خرید تسلیحاتی خارجی مسکو از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق است اما با برخی انتقادات متحدان ناتو فرانسه مواجه شد.
|
|