گزارش فرانس24 درباره موقعيت عمرو موسي در حيات سياسي مصر

تاریخ ۰۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۳ | عنوان: مصر


واحد مرکزی خبر / فرانس بیست و چهار در گزارشی به موقعیت عمرو موسی در حیات سیاسی مصر و شانس موفقیتش در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور پرداخت. شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: توافق سازش بین فتح و حماس توسط مصر تسهیل شد.

این کشور پس از سقوط حسنی مبارک در حال انتقال کامل دموکراتیک است.

تا پایان سال جاری میلادی قرار است در مصر انتخابات ریاست جمهوری برگزاری شود و از هم اکنون از عمرو موسی که مدتها دبیر کل اتحادیه عرب بود به عنوان یکی از شانس های پیروزی در این انتخابات یاد می شود.

اما وی در اواخر دوران ریاستش بر این اتحادیه به کندی در واکنش به بحران لیبی متهم شد.

شاید علت کندی وی در پرداختن به بحران لیبی، مشغول بودن به هدف آینده اش یعنی انتخابات ریاست جهموری ماه نوامبر مصر بود.

با وجود حمایت نه چندان شدید موسی از انقلاب مصر، محبوبیت او در کشورش ثابت شده است.

حسن فتاح روزنامه نگار متخصص اتحادیه عرب می گوید: عمرو موسی در زمان انقلاب مصر موضعی گرفت که بر اساس آن وی در جمع انقلابیون قرار نمی گرفت اما وی بیشترین شانس را در بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دارد.

موفقیت وی بر اساس ترکیب جمعیتی جامعه مصر مبتنی خواهد بود.

بیشتر مصری ها محافظه کار هستند.

شصت درصد مردم در انقلاب شرکت نکردند و آنها قرار است به عمرو موسی رای دهند.

اما بسیاری از انقلابیون فکر می کنند عمرو موسی مردی است که منافع خودش را به منافع کشورهای عربی ترجیح می دهد.

یکی از انقلابیون مصری می گوید: در سوریه مردم در حال انقلاب هستند و مردم لیبی نیز مشکلات خودشان را دارند، اما عمرو موسی حتی زمانی که دبیر کل اتحادیه عرب بود برای معرفی خود به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در حال گشت زنی در مصر بود اما وی باید کار خودش را می کرد.

برخی دیگر نیز عمرو موسی را که بیست سال پیش از سوی مبارک به وزارت امور خارجه مصر انتخاب شد به علت روابطش با نظام سابق این کشور رد می کنند.

یکی از فعالان مصری می گوید: عمرو موسی از آدم های مبارک است.

با این حال حیات سیاسی طولانی مدت موسی باعث شده است وی در جامعه مصر و حتی در دور افتاده ترین روستاهای این کشور فردی شناخته شده بود.

یکی از مصری ها می گوید: به این علت که عمرو موسی در وزارت امور خارجه مصر و در اتحادیه عرب بود، مردم او را در کشور دوست دارند.

بر اساس نظرسنجی مطبوعات مصر در ماه آوریل، عمرو موسی شانس اول پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور است.

اما برخی ها در این تردید دارند که عمرو موسی مرد شرایط کنونی مصر باشد.

یکی از فعالان مصری می گوید: عمرو موسی تجربه سیاسی و دیپلماتیک زیادی دارد اما آیا وی تجربه دموکراسی نیز دارد؟ من در این باره مطمئن نیستم.

در کشوری که نیمی از جمعیتش کمتر از سی سال سن دارند، چالش عمرو موسی بدست آوردن دل جوانان انقلابی خواهد بود که احساس می کنند مصر جدید را بدون وی ترسیم کرده اند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=51551