هدف از ایجاد درگیری های طایفه ای در مصر منحرف کردن انقلاب است

تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۵ | عنوان: مصر


اندیشمند مصری درگیری های طایفه ای در مصر را با هدف منحرف ساختن اندیشه انقلابیون و خارج ساختن انقلاب از مسیر خود عنوان کرد.
به گزارش تقریب(تنا)،
"حسن نافعه" استاد دانشگاه علوم سیاسی قاهره در گفت و گو با خبرنگار تقریب در ارتباط با درگیری های طایفه ای در مصر میان مسلمانان و مسیحیان آن را ناشی از سیاست نظام حاکم در مصر و با هدف منحرف ساختن اندیشه شهروندان مصری توصیف کرد.

وی تصریح کرد: با آغاز انقلاب مصر وحدت ملی در میدان التحریر ایجاد شد و همه شهروندان مصر به ید واحد تبدیل شدند اما پس از انقلاب تلاش های فراوانی از جانب بازمانده های رژیم سابق، دستگاه های امنیتی و همچنین اسرائیلی ها که همواره در پی برهم زدن وحدت ملی در مصر هستند، با هدف منحرف ساختن انقلاب از مسیر خود انجام شد اما من معتقدم انقلابیون بیدارند و با این توطئه ها مبارزه می کنند چنانچه در روز جمعه شاهد تظاهرات میلیونی مردم و تاکید بر وحدت ملی در مصر بودیم.

وی در رابطه با نقش الازهر در پایان دادن به اختلاف های طایفه ای گفت: این ایفای نقش تنها به الازهر باز نمی گردد بلکه ما هم از الازهر و هم از کلیسا و همه اندیشمندان و متفکران انتظار داریم به وظایف خود در این باره عمل کنند.

نافعه همچنین در ارتباط با آینده قیام مصر تصریح کرد: ما در گذشته در سایه حکومتی مستبد، فاسد و وابسته به ایالات متحده زندگی می کردیم و هرگز تصور نمی کردیم روزی بتوانیم راس حکومت و ارکان نظام را از کار برکنار کنیم اما امروز شاهد محاکمه شدن آنها هستیم.

قطعا اهداف انقلاب به طور کامل محقق نشده است اما مهم این است که این انقلاب در مسیر درستی قرار گرفته و به خواست خدا حکومتی مردمی تشکیل خواهدشد.

وی در رابطه با نحوه ارتباط دولت جدید مصر با ایران گفت: من از جمله افرادی هستیم که بر ایجاد ارتباط با ایران در بالاترین سطح اصرار دارم زیرا این رابطه به نفع هر دو ملت است و سخنان اخیر وزیر امور خارجه حاکی از آن بود که مصر در پی گسترش روابط با ایران است.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=51005