آمريكا سياست خود را تغيير ندهد مصر را از دست خواهد داد

تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۶ | عنوان: مصر



خبرگزاري فارس: يكي از رهبران جماعت اخوان‌المسلمين خواستار تغيير سياست‌هاي آمريكا در قبال انقلاب مصر شد و تهديد كرد در صورتي كه آمريكا سياست‌هاي خود را در منطقه تغيير ندهد، مصر را از دست خواهد داد.
به گزارش فارس، "عصام العريان " در مصاحبه با روزنامه آمريكايي واشنگتن پست به بيان ديدگاه‌هاي جماعت اخوان‌المسلمون درباره مسائل مختلف داخلي و خارجي مصر پرداخت.
وي درباره رابطه اين جماعت با آمريكا گفت: آمريكا بايد به استقلال مصر احترام بگذارد و سياست‌هاي خود را در منطقه تغيير دهد چه در غير اين صورت مصر را از دست خواهد داد.
عريان همچنين در پاسخ به سوالي درخصوص سرنوشت توافقنامه‌هاي منعقد شده ميان مصر و رژيم صهيونيستي افزود: بي‌شك پارلمان آينده تصميمات لازم و مقتضي را در اين باره و بر اساس قوانين مصر اتخاذ خواهد كرد و هر دو طرف مصري و صهيونيستي بايد به آن احترام بگذارند.

* آمريكا مي بايستي "بن‌لادن " را زنده دستگير مي‌كرد

وي با اشاره به اقدام آمريكا در اعلام خبر مرگ بن لادن سركرده گروهك تروريستي القاعده گفت: آمريكا اين حق را ندارد ‌تا زماني كه مي‌تواند، فردي را زنده دستگير كند، او را به قتل برساند.
العريان افزود: كاخ سفيد بايد به جاي كشتن بن لادن و نقض حاكميت پاكستان و تحت فشار قرار دادن رئيس جمهور اين كشور او را دستگير مي‌كرد و به عدالت مي‌پرسد، چون اين موضوع به نفع آمريكا هم بود كه متاسفانه چنين نشد.

*انقلاب مصر به لطف بيداري مردم حاصل شد

اين رهبر جماعت اخوان المسلمين مصر درباره تحولات داخلي با اشاره به اين كه تغييري كه مصر شاهد آن بود، به لطف ملت مصر و انقلاب آنها بود، افزود: منطقه خاورميانه طي دو دهه گذشته تحت تاثير نيروهاي خارجي و سرسپردگان منطقه‌اي قرار داشت، بويژه حسني مبارك كه از حمايت گسترده آمريكا نيز بهره ‌برمي‌برد.
وي گفت: ارتش مصر پس از اين كه مشاهده كرد، ميليون‌ها مصري به خيابان‌ها ريخته و خواستار بركناري مبارك از قدرت است، به آن پيوست و به جاي سر فرود آوردن در برابر آمريكا و تسليم شدن در برابر فريب‌ها و وعده‌هاي واشنگتن آنگونه كه اكنون در ليبي و يمن شاهد آن هستيم، ترجيح داد به ملت مصر ملحق شود.

*منافع ملي اولويت ارتش مصر است

وي گفت: ارتش مصر ارتشي بي‌طرف و با تجربه است و چشم داشتي به قدرت ندارد، بويژه آن كه اكثر افراد تشكيل دهنده ستاد مشترك ارتش مصر افرادي وطن‌پرست هستند كه منافع مصر را بر هر منفعت ديگري ترجيح مي‌دهند و ارتباطي با دنياي سياست ندارند.

* تمام جريان‌هاي سياسي بايد در انتخابات آينده پارلماني شركت كنند

عريان درباره انتخابات آينده پارلماني مصر با تاكيد بر اين كه لازم است در اين انتخابات تمام جريان‌هاي و جناح‌هاي سياسي مصر شركت كنند، گفت: اخوان‌المسلمين اميدوار است در اين انتخابات بر 30 درصد كرسي‌ها دست يابد.
اين رهبر جماعت اخوان المسلمين درباره آينده سياسي مصر گفت: مصر جديد بايد برپايه دموكراسي و سيستم پارلماني بنا شود و چه در عرصه منطقه‌اي و چه بين المللي با تمام كشورهاي ارتباط و همكاري مسالمت آميز داشته باشد.

* آمريكا بايد به استقلال مصر احترام بگذارد

العريان درباره رابطه با آمريكا گفت: آمريكا بايد به استقلال مصر احترام بگذارد و سياست‌هاي خود را در منطقه تغيير دهد چه در غير اين صورت مصر را از دست خواهد داد.

* پارلمان آينده وضعيت توافقنامه‌ "كمپ ديويد " را مشخص مي‌كند

وي در پاسخ به آينده توافقنامه‌هاي منعقد شده ميان مصر و رژيم صهيونيستي تاكيد كرد: بي‌شك پارلمان آينده تصميمات لازم و مقتضي را در اين باره و بر اساس قوانين مصر اتخاذ خواهد كرد و هر دو طرف مصري و صهيونيستي بايد به آن احترام بگذارند.

* رژيم صهيونيستي از داخل تهديد مي‌شود

العريان افزود: مصر و كشورهاي عربي هيچ‌گاه تهديدي براي رژيم صهيونيستي بشمار نمي‌آيند بلكه خطر واقعي در داخل اين رژيم نهفته است و آنچه اين رژيم را تهديد مي‌كند، افرادي همانند بنيامين نتانياهو نخست وزير و آويگدور ليبرمن وزير خارجه آن و افكار و انديشه‌هاي خصمانه‌شان است.

* اخوان المسلمين حامي مساوات و برقراري حقوق زن و مرد است

وي درباره برابري حقوق زن و مرد و اقليت‌ها در مصر گفت: ما به اين برابري اعتقاد داريم با اين كه سفلي‌ها در برخي مسائل و قضايا راه افراط را پيش مي‌گيرند، با اين حال بسياري از آنها خواستار خشونت نبوده و مدافع آن نيستند و من به آنها پيشنهاد مي‌كنم، به دمكراسي و قبطي‌ها احترام بگذارند.

* ملت مصر هيچ‌گاه مبارك را به خاطر كشتار تظاهركنندگان نمي‌بخشد

العريان در پاسخ به اين سوال كه 8 سال را در زندان‌هاي مبارك سپري كرديد الان چه احساسي در قبال وي دارد، گفت: حس انتقامجويي نسبت به وي ندارم و مطمئن هستم، ملت مصر مي‌تواند او را به خاطر بسياري از خطاهايش ببخشد، جز در يك مورد و آن صدور حكم كشتار تظاهرات كنندگان مصري طي انقلاب بود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=50890