"مداخله نظامي ناتو عامل تداوم جنگ ليبي"

تاریخ ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۴ | عنوان: ليبي


واحد مرکزی خبر / مداخله نظامی نیروهای ناتو در بحران لیبی، نه تنها به کشته شدن شماری از غیرنظامیان این کشور منجر شد، بلکه سبب تداوم درگیری‎های خونین نیز شده است.
وبستر گریفین تارپلی، نویسنده و مورخ امریکایی در گفت‌‌وگو با پرس تی‌وی تصریح کرد، حملات هوایی نیروهای ناتو در مناطق مختلف لیبی، سبب کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان این کشور شده است.

نویسنده و تاریخ‌دان امریکایی، بر این باور است که اگر ناتو یک ماه پیش با حملات هوایی خود در امور داخلی لیبی مداخله نکرده بود، این جنگ داخلی تاکنون پایان یافته بود.

تارپلی در ادامه اظهار داشت، ناتو مدعی است که این حملات با هدف حمایت از غیرنظامیان و انقلابیون لیبی انجام می‌شود و این در حالی است که در میان کشته‌شدگان این حملات هم نیروهای حامی و هم مخالفان معمر قذافی حاکم لیبی کشته شده‌اند.

این نویسنده و مورخ امریکایی گفت: اگرچه هنوز اسناد معتبری مبنی بر وقوع قتل عام سراسری به‌دست نیروهای حامی قذافی مشاهده نشده است، اما تاکید ناتو بر وجود سلاح‌های کشتار جمعی در لیبی، تنها بهانه‌ای جدید برای حمله به این کشور است.

وی سپس برای اثبات مدعای خود به بیان ادعای مشابه نیروهای ناتو در سال 2003، برای حمله به عراق اشاره کرد و گفت: ناتو با توسل به این بهانه واهی قصد دارد، مداخله نظامی خود در امور داخلی لیبی را توجیه کند.

تارپلی در ادامه با اشاره به اعزام مستشاران نظامی از سوی فرانسه و انگلیس به لیبی، تاکید کرد که انقلابیون لیبی نباید به این نیروهای خارجی‌ اجازه دخالت در امور داخلی کشور خود را بدهند.

نویسنده امریکایی خاطر نشان کرد که اگر مستشاران خارجی اداره امور را در دست گیرند، در این صورت انقلابیون لیبی تحت استعمار خارجی‌ها قرار خواهند گرفت.

گفتنی است، فرانسه و انگلیس از اعزام گروهی از مستشاران نظامی به لیبی به منظور ایجاد هماهنگی و ارتباط بین انقلابیون مخالف قذافی به شهر بنغازی، جهبه اصلی مخالفان خبر داده‌اند.

این در حالی است که مقامات فرانسه و انگلیس، احتمال اعزام نظامیان نیروی زمینی به لیبی را منتفی خوانده‌ا‌ند.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو اخیراً اذعان کرده است که در حملات این سازمان به شرق لیبی عده‌ای از نیروهای انقلابی و شهروندان این کشور نیز کشته شده‌اند، اما از عذرخواهی به دلیل کشته شدن این افراد خودداری کرده است.

همچنین، فرانکو فراتینی وزیر خارجه ایتالیا سه‌شنبه (30 فروردین، 19 آوریل) در رم، پایتخت ایتالیا، پس از دیدار با مصطفی محمد عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی، از کشته شدن 10 هزار تن و زخمی شدن بیش از 50 هزار نفر در جنگ لیبی خبر داده است.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=48212