"غيرنظاميان ليبي، قربانيان حملات ناتو"

تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۱ | عنوان: ليبي


کارشناسان می‌گویند، هدف از حملات هوایی ناتو در لیبی که برای سرنگونی معمر قذافی و حفظ جان غیرنظامیان آغاز شده است، کمرنگ می‌شود.

نیروهای ناتو حدود 2 هفته اخیر کنترل حملات هوایی در لیبی را در اختیار داشته‌اند، اما در این عملیات، غیرنظامیان و یا نیروهای انقلابی نیز جان خود را از دست داده‌اند.

محمد عبدالمالک، رئیس مرکز ناظر لیبی در لندن در گفت‌وگو با شبکه پرس تی‌وی به بررسی اقدامات غرب و quotation mark اهداف اصلی ناتو و امریکا در لیبی quotation mark پرداخته است که رئوس آن به شرح زیر است: پرس تی‌وی: اجازه بدهید ابتدا درباره کنفرانس لندن در مورد لیبی صحبت کنیم.

این کنفرانس چه دستاوردی داشت؟ محمد عبدالمالک: واضح است که ما در کشورمان آن‌قدر ضعیف هستیم که در کشورهای اروپایی درباره آینده ما تصمیم گرفته می‌شود.

در این کنفرانس‌ها سعی می‌شود به قبایل لیبی قدرت داده شود.

آن‌ها در گذشته چنین قدرتی نداشتند.

شورای موقت ملی در لیبی نفوذ سیاسی ندارد و سعی شده است که به جای آن به قبایل قدرت داده شود.

پرس تی‌وی: نیروهای ناتو هر روز صدها پرواز و حمله نظامی انجام می‌دهد.

دستاورد این عملیات که در آن هم نیروهای قذافی و هم نیروهای انقلابی تضعیف می‌شوند، چیست؟ محمد عبدالمالک: این قیام را غرب به راه نیداخته است.

این قیام را خود مردم لیبی به راه انداخته‌اند تا معمر قذافی را سرنگون کنند.

آن‌ها از غرب می‌خواستند تا مداخله کند و جلوی خونریزی را بگیرد.

عده‌ای هم می‌گویند که غرب درست در لحظه آخر و زمانی‌ که قذافی می‌خواست بنغازی را ویران کند، وارد عمل شد.

سؤالاتی از این قبیل که quotation mark آیا غرب در این میان اهداف خاصی را دنبال می‌کند؟ quotation mark و یا quotation mark آیا نگران این مساله است که پس از قذافی چه کسانی روی کار خواهند آمد؟ quotation mark قطعا نیاز به پاسخ و بررسی دارند.

در مورد تلفات باید بگویم که مردم لیبی و نیروهای غربی انتظار چنین چیزهایی را دارند.

وقتی یک جنگ به راه بیفتد قطعا افرادی نیز جان خود را از دست خواهند داد.

اما چیزی که ما را نگران کرده، این است که نیروهای ناتو سرعت عمل زیادی به خرج نمی‌دهند تا این تلفات را کاهش دهند.

پرس تی‌وی: کشورهای غربی اعلام کرده‌اند که اتحادیه عرب از این اقدامات، حمایت کرده است.

اما اگر به جزئیات این رای‌گیری نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که از مجموع 22 کشور در روز رای‌گیری، تنها 11 کشور حضور داشتند و در بین آن‌ها، فقط 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.

نظر شما درباره این حمایت اتحادیه عرب چیست؟ محمد عبدالمالک: قذافی از حمایت 4 دسته از نیروها برخوردار است.

دسته اول افرادی هستند که از دوران کودکی آموزش داده شده‌اند تا خود را فدای قذافی کنند و متوسل به حملات انتحاری و بمب‌گذاری می‌شوند.

این دسته متعصب هستند، اما تعداد آن‌ها حداکثر چند هزار نفر است.

دسته دوم، مزدوران هستند که در تمام لیبی پخش شده‌اند.

در طول 2 ماه گذشته دست کم 50 هزار مزدور استخدام شده است.

تعداد آن‌ها بسیار زیاد است و در زمینه نظامی آموزش پیشرفته‌ای دیده‌اند.

دسته سوم، لشکر شبه نظامی مسلح است که ما آن را quotation mark لشکر قذافی quotation mark می‌نامیم.

این افراد هیچ اطلاعی از دنیای خارج ندارند.

به آن‌ها گفته شده است که در حال مبارزه با القاعده هستند.

آن‌ها هیچ گونه دسترسی به رسانه‌های دنیا ندارند و تنها منبع خبری آن‌ها سرهنگ قذافی است.

پرس تی‌وی: به نظر شما مداخله‌گران در جنگ لیبی، آیا از این جنگ اهداف سیاسی ویژه‌ای را دنبال می‌کنند؟ محمد عبدالمالک: مقایسه لیبی با بحرین خنده‌دار است.

خشونتی که قذافی در لیبی به کار می‌گیرد در هیچ کشور دیگری مشابه ندارد.

اگر در بحرین اتفاقی اشتباه روی داده است، به این معنی نیست که آن اقدام در لیبی می‌تواند توجیه داشته باشد.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=46240