كاهش كمك نظامي آمريكا به مصر

تاریخ ۲۳ تیر ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۰ | عنوان: مصر


مجلس نمايندگان آمريكا لايحه‌اي را كه حمايت مالي نظامي به مصر را تا سقف ‌٢٦٠ ميليون دلار كاهش مي‌دهد، تصويب كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تصويب اين لايحه حدود يك ماه قبل از سفر حسني مبارك رييس جمهور مصر به آمريكا كه قرار است ‌١٥ اوت (‌٢٤ مرداد) انجام شود، صورت گرفت.
سفر مبارك به آمريكا به علت مرگ محمد علاء مبارك نوه حسني مبارك به تاخير افتاد. مبارك قرار بود ماه ژوئن به واشنگتن سفر كند.
بر اساس اين لايحه، مخالفت اتحاديه‌ي عرب با عادي سازي روابط با دولت اشغالگر اسراييلي محكوم شده و عنوان شده است كه اين مخالفت تاثير منفي بر دستيابي به توافق صلح ميان فلسطيني‌ها و اسراييلي خواهد داشت.
به نوشته‌ي روزنامه مصري اليوم، بر اساس اين لايحه اين مبلغ حمايت نظامي در بر گيرنده هزينه‌هاي فعاليت‌هاي امنيتي و برنامه‌ي تامين امنيت مرز‌ها در سينا است.
مصر از زمان امضاي توافقنامه‌ي صلح با رژيم صهيونيستي از مبلغ يك ميليارد و ‌٣٠٠ ميليون دلار به عنوان كمك مالي نظامي آمريكا برخوردار بوده است.
به موجب اين لايحه، مصر به مبلغي معادل ‌٢٥٠ ميليون دلار به عنوان كمك مالي براي بخش اقتصادي دست مي‌يابد.
بر اساس اين لايحه، مصر مبلغي معادل ‌٢٥ ميليون دلار نيز براي بخش برنامه آموزش و ‌٢٥ ميليون براي بخش حقوق بشر و گسترش دموكراسي دست مي‌يابد.
اين لايحه در برگيرنده‌ي دستيابي رژيم صهيونيستي به مبلغ دو ميليارد و ‌٢٢٠ ميليون دلار به عنوان كمك نظامي است.
بر اساس اين لايحه، مبلغي معادل ‌٢٥ ميليون دلار تحت عنوان احياي اقامت آوارگان و نيز مبلغي به ارزش ‌٥٨٣ ميليون و ‌٨٦٠ هزار دلار نيز براي حمايت امنيتي از اسراييل ارايه مي‌شود.
در اين لايحه از باراك اوباما خواسته شده است كه گزارش‌هاي دوره‌يي درباره گام‌هاي اتخاذي آمريكا در جهت تشويق كشورهاي عربي به عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي را ارايه كند.
به نوشته روزنامه‌ي مصري اليوم، در اين لايحه آمده است: تحريم اسراييل و شركت‌هاي آمريكايي از سوي اتحاديه عرب مانعي در روند صلح و سرمايه‌گذاري آمريكا در خاورميانه و شمال آفريقا است.
در اين لايحه آمده است: اتحاديه عرب بايد در راستاي عادي سازي روابط با همسايه‌اش- اسراييل- تلاش كند.
اين لايحه هم چنين در برگيرنده‌ي افزايش حمايت مالي خارجي به عراق به ارزش ‌٣.٤٨٤ ميليون دلار است. قرار است به افغانستان نيز حمايت مالي به ارزش ‌٧.٢ ميليارد دلار شود. ‌٥.١ ميليارد دلار نيز نصيب پاكستان مي‌شود.
اين لايحه در بر گيرنده‌ي ‌١.٢ ميليارد دلار براي نيروهاي حافظ صلح وابسته به سازمان ملل در راستاي مشاركت در برقراري صلح جهاني است.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=4191