مصر روزانه 9 ميليون دلار از صدور گاز به اسرائيل زيان مي‌كند

تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۲ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: كارشناسان اعلام كردند، در زمانيكه نياز داخلي مصر به گاز روزانه افزايش پيدا مي‌كند، مصر از صدور گاز به اسرائيل روزانه حدود 9 ميليون دلار زيان مي‌بيند.
به گزارش فارس، زمانيكه مصري‌ها صحنه آتش‌گرفتن لوله‌هاي انتقال گاز كشورشان به فلسطين اشغالي را ديدند، از ديدن چنين صحنه‌اي ناراحت نشدند زيرا دريافتند كه اين انفجار، انتقال گاز به اسرائيل را متوقف كرده است.

روزنامه الشرق الاوسط در گزارشي از صدور گاز مصر به اسرائيل نوشت: مصري‌ها به خوبي مي‌دانند كه گازي كه كشورشان به اسرائيل صادر مي‌كند، به معناي هدر دادن ثروت ملي مصر است؛ آن هم در زمانيكه نياز داخلي مصر به گاز خود روز به روز بيشتر مي‌شود.

كارشناسان معتقدند، دولت مصر در صورت اصلاح قانون صدور گاز خود به اسرائيل و افزايش قيمت آن تا حد قيمت‌هاي جهانيف ميلياردها دلار براي مصر و مردم آن به ارمغان خواهد آورد ولي اين در حالي است كه بخشي از مردم مصر مخالف صدور گاز به اسرائيل هستند.

الشرق الاوسط با بيان اينكه قيمت صدور گاز در سطح بين‌الملل حدود 4 دلار است، تاكيد كرد كه گاز مصر اكنون طبق قراردادي 15 ساله كه قابل تمديد تا 15 سال دوم نيز هست، حدود 70 سنت (0.7 دلار) به اسرائيل صادر مي‌شود در حالي كه مصر در زمان حسني مبارك در سال 2008 قيمت گاز خود براي صنعت داخلي خود را بشدت افزايش داد.

در ماه فوريه سال گذشته نيز دادگاه عالي مصر حكمي غيرقابل اعتراض و قطعي صادر كرد براي ادامه يافتن صدور گاز به اسرائيل و دولت حسني مبارك نيز اين اين حكم را عملي كرد.

«ابراهيم يسري» يك عضو سابق وزارت امور خارجه مصر كه از مخالفان صدور گاز به اسرائيل است به الشرق الاوسط گفت: ما حكمي از دادگاه داريم براي بازنگري و اصلاح قيمت گاز صادراتي و فروش آن به قيمت بازار جهاني.

يسري از عصام شرف نخست وزير جديد مصر درخواست كرد تا با بازنگري در توافقنامه صدور گاز مصر به اسرائيل، ميلياردها دلار را براي مصر زنده كند.

اين كارشناس مصري تاكيد كرد: بنده به عصام شرف خوش‌بين هستم و معتقدم كه وي به سود مصري‌ها اقدام خواهد كرد؛ كاري كه احمد نظيف نخست وزير سابق و سامح فهمي وزير سابق نفت انجام ندادند.

ابراهيم يسري افزود: مصر از صدور گاز به اسرائيل روزانه 9 ميليون دلار زيان مي‌كند. اين در زماني است كه نياز داخلي خانگي و صنعتي مصر به گاز روزافزون شده است.

در همين خصوص، دادستاني نهاد امنيتي تحقيقات خود را با سامح فهمي وزير سابق نفت مصر ادامه داد تا بررسي كند كه وي منابع ملي مصر را با صدور گاز به اسرائيل و شش كشور اروپايي ديگر هدر داده است يا خير.

در مقابل سامح فهمي نيز تصريح كرده است كه وي تنها اجرا كننده سياست‌هاي دولت مصر بوده است نه تصميم‌گيرنده و در نتيجه ماموريت وي فقط اجراي توافقنامه‌هاي داخلي و خارجي بوده است.

همچنين عبدالله الاشعل استاد حقوق بين‌الملل به الشرق الاوسط اعلام كرد: صادرات گاز مصر به اسرائيل كه اكنون متوقف شده است، بايد متوقف بماند تا قيمت فروش آن اصلاح شود زيرا توفقنامه قبلي، توفقي بين شخص مبارك با اسرائيل بوده است نه ميان اسرائيل و مصر.

اين در حالي است كه مصر 40 درصد گاز مصري رژيم صهيونيستي را تامين مي‌كرد و اكنون صدور اين حجم گاز به فلسطين اشغالي متوقف شده است. بنابراين سران رژيم صهيونيستي با دستپاچگي از مسئولان ذيربط خواسته‌اند تا بسرعت جايگزيني براي گاز مصر پيدا كنند.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=41596