دادگاه کيفري بين المللي نمي تواند جنايتها را در ليبي بررسي کند

تاریخ ۰۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۸ | عنوان: ليبي


دادگاه کیفری بین‌المللی روز چهارشنبه اعلام کرد بدون دستور شورای امنیت سازمان ملل یا درخواست خود لیبی نمی‌تواند ادعاها را مبنی بر روی دادن جنایت ضد بشری در این کشور بررسی کند.
با وجود نگرانی‌ها درباره نقض قوانین بین المللی در سرکوب معترضان در لیبی، دادستانهای دادگاه بین المللی کیفری اعلام کردند این دادگاه در خصوص لیبی اختیاراتی ندارد زیرا این کشور شمال آفریقا معاهده سال هزار و نهصد و نود و هشت را در خصوص تشکیل دادگاه بین‌المللی امضا نکرده است. فقط شورای امنیت می تواند به دادگاه بین المللی کیفری دستور دهد تا بر خلاف خواست لیبی عمل کند. لویی مورنو اوکامپو دادستان اصلی دادگاه بین المللی کیفری گفت quotation mark مردم لیبی باید درباره برقراری عدالت در لیبی تصمیم گیری کنند.

quotation mark این بیانیه دادستانی دادگاه بین المللی کیفری یک روز پس از آن صادر شده است که ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد حملات گسترده و نظام‌مند به غیر نظامیان در لیبی ممکن است در حکم جنایت ضد بشری باشد. به گزارش اسوشیتد پرس از لاهه ، پیلای همچنین از جامعه بین الملل خواست تعهداتی روشن را برای اطمینان یافتن از برقراری عدالت در خصوص هزاران نفر از آسیب دیدگان در این سرکوب به عهده بگیرد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=39332