انقلاب‌هاي خاورميانه ثمره سياست‌60ساله آمريكا در حمايت از ديكتاتورها است

تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۶ | عنوان: شمال آفريقا


خبرگزاري فارس: مدير برنامه خاورميانه دانشگاه جونز هاپكينز واشنگتن با بيان اينكه انقلاب‌هاي منطقه نتيجه سياست‌هاي آمريكا در 60 سال گذشته است، تأكيد كرد كه پايه‌هاي سياست‌هاي آمريكا در منطقه در حال نابودي است.
به گزارش فارس، پروفسور «فؤاد عجمي» در گفت‌وگو با پايگاه خبري «سوييس اينفو» با اشاره به تحولات خاورميانه و انقلاب مردم تونس و مصر و سقوط ديكتاتورهاي اين دو كشور، تاكيد كرد كه پايه‌هاي سياست‌ آمريكا در خاورميانه در حال ويراني است.

عجمي گفت: با توجه به آنچه در تونس و مصر اتفاق افتاد، حاكمان ديگر كشورهاي عربي بايد آماده رويارويي با طوفاني باشند كه از ميدان التحرير مصر آغاز شده است.

اين استاد دانشگاه جونز هاپكينز واشنگتن با بيان اينكه «باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا بود كه از آغاز به قدرت رسيدن در آمريكا، حاكمان ديكتاتور در جهان عرب را اطمينان‌خاطر مي‌داد» اعلام كرد كه سياست‌هاي خاورميانه آمريكا رو به نابودي است.

سوييس اينفو به نقل از عجمي افزود: هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا در سفر اخير به منطقه، قبل از انقلاب مصر به كشورهاي عربي هشدار داد كه پايه‌هاي نظام آنان در حال فرو رفتن در شن[هاي صحراهاي عربي] است ولي خودش فراموش كرد كه پايه‌ و اساس سياست آمريكا در خاورميانه نيز در حال فروپاشي و فرو رفتن در شن‌هاي متحرك صحراهاي عربي است.

عجمي با انتقاد از سياست‌هاي آمريكا در 60 سال گذشته تصريح كرد: زيرا آمريكا بر استقرار رژيم‌هاي ديكتاتوري [عرب] تكيه كرده بود و اكنون آمريكا ثمره سياست‌هايي را مي‌بيند كه در 60 سال گذشته اعمال كرده بود.

تاكنون ديكتاتورهاي تونس و مصر كه از متحدان ديرين آمريكا در خاورميانه و آفريقا بودند، در پي تظاهرات مردمي سقوط كرده‌اند و وضعيت نابسامان بحرين و اردن نيز آمريكا و متحدان منطقه‌اي آنان را به‎شدت نگران كرده است.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=38231