نخست وزير قطر..اختلافات ما با مصر از راه گفتگوي دوستانه حل مي شود

تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۱:۳۰ | عنوان: مصر


نخست وزير قطر در پايان نشست سران عرب در دوحه با تاييد وجود اختلاف ميان کشورش و مصر اعلام کرد اين اختلافات از راه گفتگوي دوستانه قابل حل است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره، عمرو موسي دبيرکل اتحاديه عرب و شيخ حمد بن جاسم نخست وزير قطر در کنفرانس مطبوعاتي در پايان بيست و يکمين نشست سران عرب به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند که محور بيشتر سئوالها،روند اشتي عربي و مديريت بحرانهاي عربي بود.
شيخ جاسم گفت تصميمات مثبتي در اين نشست گرفته شد از جمله اين تصميمات، ارائه کمک هشت ميليون دلاري در هر ماه در زمينه غذايي به سودان براي مدت يک سال،همچنين توافق براي پرداخت سه ميليون دلار براي مدت شش ماه به سومالي به شرط برقراري اشتي در اين کشور و همچنين دو ميليون دلار به کومور براي مدت يک سال در هر ماه بود.
عمرو موسي همچنين از تصميمي براي افزايش بودجه اتحاديه عرب خبر داد.
نخست وزير قطر درباره رابطه کشورش با مصر با توجه به شرکت نکردن حسني مبارک رئيس جمهوري اين کشور در نشست دوحه گفت ..درباره رابطه مصر و قطر بايد نکته مهمي را توضيح دهم ما به روابط خود با کشورهاي دوست و برادر اهميت زيادي مي دهيم به همه از جمله مصر به عنوان يک کشور بزرگ احترام مي گذاريم که ممکن است اختلافاتي درديدگاهها داشته باشيم و هر اختلافي با مصر از راه گفتگوي دوستانه قابل حل است.
عمرو موسي دبيرکل اتحاديه عرب نيز گفت نشست دوحه در حل اختلافات ميان ليبي و عربستان موفق بود.
دبيرکل اتحاديه عرب گفت اشتي عربي روند طولاني دارد.
وي افزود قدرت افکارعمومي عربي تاثير بزرگي بر رويکرد اشتي دارد.
خبرنگاري درباره اينکه ايا اقدامات عملي براي کمک به مردم فلسطين که تحت محاصره و ظلم قرار دارند انجام مي شود؟
نخست وزير قطر گفت اسرائيلي ها در غزه جنايت زشتي مرتکب شدند و پيش از تجاوز به غزه تا کنون به محاصره مردم فلسطين به ويژه در غزه ادامه مي دهند و اين مسئله تاسف بار است مهم اين است که ما اعراب اقدام عملي براي نجات مردم فلسطين انجام دهيم مبالغ مالي جمع اوري شده است اما اکنون حرفها بايد به عمل تبديل شود و اين مبالغ ارسال شود .
شيخ جاسم افزود سرسختي و لجبازي اسرائيل براي اينکه يک بخش از مردم تسليم تصميماتش شوند سودي ندارد معتقد نيستم فلسطيني ها که در روزهاي جنگ و درگيري ايستادگي کردند تسليم شروط غيرانساني اسرائيل شوند بنابراين ما بايد دست به تحرک عملي براي بازسازي غزه بزنيم .
خبرنگاري سئوال کرد ايا زمان ان نرسيده است تا پس از اين نشست شاهد تقسيم بندي کشورهاي اعتدال و بازدارنده نباشيم ؟
دبيرکل اتحاديه عرب گفت من هرگز با توصيف کشورهاي ميانه رو و بازدارنده موافق نيستم اين واژه ها مشکوک است، مثلا همه در مسئله فلسطين يک موضع دارند و شايد اختلافاتي در شيوه و ارزيابي وجود داشته باشد همه در ارتباط با اسرائيل،بازدارنده هستند اما درباره خواسته هايمان ميانه رو هستيم.
اکنون مرحله اشتي عربي است .
نخست وزير قطر درباره روند اشتي ميان فلسطيني ها اختلافات داخلي ميان فلسطيني سبب به وجود اختلاف در ميان اعراب شد و فلسطيني ها ابتدا بايد ميان خود به توافق دست يابند.
عمرو موسي گفت بايد در پايان سال 2009،نتايج تلاشهاي صلح با اسرائيل را ارزيابي کنيم.
واحد مرکزي خبر


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=382