القدس العربي:مبارک دربرابر فشارهاي عربستان براي سفر به آلمان مقاومت مي کند

تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۸ | عنوان: مصر


روزنامه القدس العربی نوشت رئیس جمهور مصر در برابر فشارهای عربستان که تلاش می کند حسنی مبارک را برای سفر به آلمان پس از اصلاح قانون اساسی راضی کند، مقاومت می کند.
به نوشته شماره این روزنامه چاپ لندن در اینترنت، نشانه های جدی وجود دارد که سران عربستان در عمل دخالت در مورد حوادث مصر را آغاز کردند.

کاخ سفید پیش از این از ریاض و امان خواسته بود برای حفظ آنچه انتقال باثبات قدرت در مصر می خواند و شامل اداره مرحله انتقالی با هدایت عمر سلیمان است، وارد عمل شوند.

یک منبع دیپلماتیک عربی آگاه از تحرکات عربستان تاکید کرد سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان در چند روز گذشته به عنوان فرستاده شخصی پادشاه این کشور دو بار به آلمان سفر کرد.

هدف این سفرهای سعود الفیصل، هماهنگ کردن انتقال امن حسنی مبارک از قاهره به آلمان و تامین زندگی همراه با امنیت برای وی در مرحله انتقالی در این کشور است.

این روزنامه نوشت به گفته این منبع، بسیاری از مقدمات سفر حسنی مبارک به آلمان پس از موافقت دولت این کشور که تاکنون در این مورد مردد بود، انجام شده است.

بر اساس این سناریو، مبارک پس از برگزاری نشست های فوق العاده و سریع پارلمان مصر برای اصلاح بخشهایی از قانون اساسی، اختیارات خود را به طور موقت به عمر سلیمان منتقل می کند و برای آزمایش های پزشکی به آلمان سفر می کند.

اما در عمل، مبارک در برابر این سناریو مقاومت می کند.

واشنگتن از ریاض خواسته است مبارک را زیر فشار قرار داد تا وی را به تجدیدنظر در موضع کنونی اش راضی کند تا ثبات در مصر حفظ شود.

در بین سران مصر فقط شخص مبارک به مقاومت در برابر این سناریو ادامه می دهد و تماس ها بین واشنگتن، ریاض و قاهره درباره این پیشنهاد به منظور آرام کردن مردم مصر ادامه دارد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=36600