سقوط رژيم مبارك سرآغاز فروپاشي رژيم‌هاي مستبد عربي است

تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۷:۵۴ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: يك كارشناس استراتژيك فلسطين، سقوط رژيم مبارك را سرآغازي براي سقوط رژيم‌هاي مستبد عربي منطقه دانست.
دكتر "حسن صنع‌الله " در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در غزه گفت كه در صورت ادامه اعتراض‌هاي خياباني مردم مصر براي بركناري مبارك، ارتش مصر دو گزينه پيش روي دارد: يكي اينكه به خواسته‌هاي مردم تن داده و دموكراسي واقعي را ايجاد كند و يا اينكه از قانون وضعيت اضطراري براي تحميل سناريوي همسو با منافع قدرت‌هاي خارجي از جمله آمريكا و اسرائيل استفاده كند.

*سقوط مبارك، سرآغازي براي سقوط رژيم‌هاي عربي منطقه

وي افزود: جانبداري ارتش مصر از توده مردم نتايج زيادي به دنبال خواهد داشت كه از جمله اينكه سقوط رژيم مبارك مقدمه‌اي براي سقوط رژيم‌هاي عربي استبدادي در منطقه خواهد بود، معاهده صلح با تل‌آويو با حكم مجلس الشعب و شورا و همچنين اخراج سفير اسرائيل پايان مي‌پذيرد، محاصره غزه رفع خواهد شد و طرف مصري اجازه ورود مواد ضروري و ساخت‌وساز به نوار غزه را خواهد داد و نيز مصر از محور دشمني با ايران خارج شده و بي‌طرف خواهد شد.

وي اظهار داشت: ارتش از اعتماد ملت مصر برخوردار است و برخورد آرام آن با تظاهرات‌كنندگان و اعلام عدم استفاده از زور عليه مردم در خيابان‌ها و ميادين نقش زيادي در افزايش اين اعتماد داشت.

* آمريكا خواهان سرنگوني آرام رژيم مبارك است

اين كارشناس سياسي فلسطين همچنين تاكيد كرد: ژنرال‌هاي ارتش مصر مي‌دانند كه استعفاي مبارك تحت فشارها، رژيم و منافع آمريكا و اسرائيل در منطقه را تهديد مي‌كند و به همين دليل آمريكا و ارتش مصر خواهان سرنگوني مبارك به روش آرام و به گونه‌اي هستند كه رژيم كنوني را نجات دهد.

*كنارگذاشتن آبرومندانه مبارك

وي در ادامه تصريح كرد: آنگونه كه به نظر مي‌رسد و گزارش‌هاي اطلاعاتي آمريكا نيز فاش كردند،ارتش مصر با رايزني با طرف آمريكايي متقاعد شده است كه نبايد مبارك همانند يك جنايتكار فراري كنار گذاشته شود بلكه بايد به گونه‌اي كه آبروي رژيم وي نيز حفظ شود از قدرت كنار رود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=36269