محرابي: تلاش مبارك در راستاي وابسته كردن مصر به قدرت‌هاي غربي و اسرائيل

تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۳ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس گفت: انور سادات و حسني مبارك بر خلاف عبدالناصر، در راستاي وابسته كردن مصر به قدرت‌هاي غربي و رژيم صهيونيستي تلاش كردند.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، نشست بررسي تحولات تونس و مصر امروز (دوشنبه) در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
عليرضا محرابي رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس در اين نشست با اشاره به وجود 2 جريان قالب در تونس، گفت: يكي جماعت اسلامي است كه امروز به النهضه تبديل شده و دانشگاه الزيتونه از آن حمايت مي‌كند و ديگري جريان بورقيبه و بن علي مي‌باشد كه نگاه آنها وابستگي به قدرت‌هاي بيگانه است و تلاش كردند كه با انجام طرح‌هايي مانند «انفتاح» تونس را وابسته به غرب كنند.

وي با اشاره به كودتاي سفيد بن علي عليه حبيب بورقيبه، اظهار داشت: در اوايل كار، بن علي زندانيان سياسي را آزاد و گرايشي به سوي احزاب اسلامي پيدا كرد، اما وقتي جريان اسلامي قدرت گرفت تغيير رويه داد و با نگاه به غرب تلاش كرد پايه‌هاي قدرت خود را محكم‌تر كند.
رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس گفت: طرح‌هاي ارائه شده از سوي بن علي باعث تشديد اختلافات طبقاتي در تونس شد.

محرابي در خصوص مصر نيز با اشاره به تغييرات رخ داده از زمان روي كار آمدن انور سادات و مبارك، اظهار داشت: آنها 3 تغيير مهم در جريان حكومتي مصر ايجاد كردند، اول اينكه نگاه از جهان عرب و جمهوري متحده عربي به نگاه جمهوري مصر تغيير يافت، ديگري پيمان كمپ ديويد بود و آخرين آن تغيير رويه ناصر در هويت بخشي ملي و اسلامي به مصر و وابسته كردن آن به قدرت‌هاي غربي و رژيم صهيونيستي بود.
وي يادآور شد: ناصر تلاش كرد مصر را به يك كشور تأثيرگذار منطقه‌اي تبديل كند كه سادات و مبارك بر خلاف اين مسير حركت كردند.

رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينكه در مصر امروز اشخاصي نظير البرادعي تلاش مي‌كنند با استفاده از جريان رخ داده قدرت را به دست بگيرند، ‌اظهار داشت: در تونس هم همين روند حاكم است و در كنار احزاب اسلامگرا، جريانات ديگر همچون ليبرال‌ها هستند كه تلاش مي‌كنند به قدرت برسند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=36160