سناي آمريكا: دولت آينده مصر از توافقنامه صلح با اسرائيل حمايت مي‌كند

تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۸ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: مجلس سناي آمريكا با تصويب قطعنامه‌اي به اتفاق آراء از "مبارك " خواست تا روند انتقال فوري قدرت به دولتي موقت در اين كشور را هر چه سريعتر آغاز كند. در اين قطعنامه تاكيد شده است كه مصر طبق پيمان صلح سال 1979همچنان از اسرائيل حمايت خواهد كرد.


به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آلمان، سناي آمريكا روز گذشته قطعنامه‌اي را به اتفاق آراء به تصويب رساند و از "حسني مبارك " رئيس‌جمهور مصر خواست تا فورا تغيير سياسي و انتقال قدرت به دولتي موقت را آغاز كند.

سناتور "جان كري " رئيس كميته روابط خارجي سناي آمريكا اعلام كرد: اين قطعنامه مشخص مي‌كند كه مبارك بايد فورا تغييري آرام و منظم به سمت يك نظام سياسي دموكراتيك را آغاز كند.

وي افزود: اين تغيير منظم و آرام شامل انتقال قدرت به يك دولت جامع و موقت با همكاري كامل با رهبران مخالف، جامعه مدني و ارتش در مصر است تا اصلاحات لازم براي برگزاري انتخاباتي آزاد، منصفانه و معتبر در سطح بين‌المللي در سال جاري ميلادي وضع شود.

روزنامه آمريكايي "نيويورك‌تايمز " نيز در گزارشي از گفت‌وگوهاي دولت آمريكا با مقامات مصري براي حذف فوري "حسني مبارك " و انتقال قدرت به دولتي موقت به رياست "عمر سليمان " [كه وي نيز از مهره‌هاي آمريكا و اسرائيل است] با حمايت ارتش مصر پرده برداشت.

بنا بر اين گزارش، در قطعنامه تصويب شده در سناي آمريكا آمده است: گام‌هايي محسوس در سريع‌ترين زمان ممكن بايد برداشته شده و با حذف قوانين فوري اجازه داده شود تا احزاب سياسي مستقل در اين كشور شكل گيرند.

قطعنامه سناي آمريكا همچنين تأكيد كرد: بدون توجه به اينكه دولت آينده در مصر چه گرايشاتي خواهد داشت، مصر طبق پيمان صلح سال 1979 همچنان از اسرائيل حمايت خواهد كرد.

كارشناسان سياسي بر اين باورند، اين موضوع كه سناي آمريكا صراحتا اعلام كند كه دولت بعدي در مصر همچنان از رژيم صهيونيستي حمايت خواهد كرد، سؤالات بسياري را درباره نقش پشت پرده آمريكا در روي كار آمدن دولت جديد در مصر مطرح مي‌كند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=35466