حمايت دبيركل سازمان ملل از خروش مردمي در مصر، تونس، يمن، اردن، الجزاير و عربستان

تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۰ | عنوان: شمال آفريقا


خبرگزاري فارس: مجمع سازمان‌هاي غير دولتي و فعالان حامي آزادي قدس شريف در نامه‌اي به دبيركل سازمان ملل متحد خواستار حمايت وي از خروش مردمي در مردم مصر، تونس، يمن، اردن، الجزاير و عربستان سعودي شد.


به گزارش خبرگزاري فارس، مجمع سازمان‌هاي غير دولتي و فعالان حامي آزادي قدس شريف به مناسبت قيام مردم منطقه بر عليه حكام ظالم نامه‌اي خطاب به بان كي مون دبيركل سازمان ملل نوشته‌ است كه مشروح آن در پي مي‌آيد.

دبيركل محترم سازمان ملل متحد جناب آقاي بان كي مون

استقرار حكومت‌هايي مبتني بر فرهنگ و باورهاي ريشه‌دار جوامع و برخاسته از اراده جمعي و انحصار حق سرنوشت نزد ملت‌ها، مطلوبيتي است كه در منشور سازمان ملل متحد بر آن تأكيد شده است. اساساً سازمان ملل متحد و ديگر سازمان‌هاي بين‌المللي، همچنين دولت‌ها موظف به استقرار اين نوع از حكومت‌ها هستند. بديهي است وجود حكومت‌هاي توتاليتر و ديكتاتوري در تعارض با اراده عمومي مردم كشورها است. از اين روي انتظار آن است كه سازمان‌هاي بين‌المللي و دولت‌ها به وظيفه خود در اين راستا عمل كنند. پر پيداست كه موضع‌گيري خلاف اين مطلوبيت از سوي دولت‌ها و سازمان‌هاي بين‌المللي به هيچ وجه از سوي افكار عمومي پذيرفتني نيست و البته سكوت و يا موضع‌گيري داراي ابهام را هم در واقع به معني عدول از منشور و تكليف لحاظ مي‌كنند.

جناب آقاي دبيركل؛
اشغال سرزمين فلسطين ستمي آشكار بود كه متاسفانه دولت‌ها، سازمان ملل متحد و ديگر سازمان‌هاي بين‌المللي نه تنها آنگونه كه انتظار مي‌رفت و مي‌رود به تكليف خود و آنچه را داعيه‌اش، مكرر دارند، عمل نكردند، بلكه بعضاً جانبدارانه، عليه ملت تحت اشغال ستم روا داشتند و زمينه را براي تداوم اشغال سرزمين فلسطين توسط صهيونيست‌ها مساعد ساخته‌اند.
از همان آغاز كه قطعنامه 181 فلسطين را بدون مبناي مشروع و عرضي تقسيم كرد و موجبات اشغال آن را در سال 1948 فراهم ساخت، بسياري از كارشناسان از رويه شدن اشغال سرزمين‌ها توسط قدرت‌هاي اشغالگر و زياده‌خواه، هشدار دادند و اين اقدام را موجب ناامني گسترده در منطقه و ظلم و ستم به توده‌هاي مردم دانستند.

آقاي بان كي مون؛
تحولات اخير در چند كشور خاورميانه به واقع اعتراضي همه جانبه عليه حكومت‌هاي غير مردمي و توتاليتري است كه ساليان دراز به بهانه احساس خطري كه از سوي رژيم صهيونيستي مي‌كرده‌اند ولي در نهان همه گونه خود را در چارچوب منافع صهيونيست‌ها تعريف كرده و عليه منافع ملت خود اقدام كرده‌اند و ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي كشورهايشان را كه مي‌بايست در خدمت رفاه و توسعه مردم باشد، عليه مردمشان بكار بسته‌اند. رؤساي هر يك از اين حكومت‌ها به صورت غير قانوني و با استفاده از قوه قهريه و تحريف قوانين بر سر كار آمده و خلاف عرف و اراده مردم خود، سال‌هاي درازي است بر ملت خود ستم مي‌كنند. اينك اين ملت‌ها ‌مأيوس از اصلاح دولتمردان و زخم خورده از فسادهاي مالي، سياسي و حتي اخلاقي دولتمردان و اقاربشان، پا به ميدان نهاده و آمده‌اند تا حكومتي مبتني بر آموزه‌هاي فرهنگي و اراده جمعي خود انتخاب كنند و انتظارشان حمايت علني، محكم و بدون ابهام و ابهام دول جهان و سازمان‌هاي بين‌المللي است. اما سؤال اينست: آيا چنين حمايتي انجام شده است؟ راستي چه چيزي موجب شده كه اين قيام‌ها اينچنين با بي‌مهري مواجه شود؟

جناب آقاي دبيركل!
مردم مصر، تونس، يمن، اردن، الجزاير و عربستان سعودي سال‌هاست طعم تلخ حكومت‌هاي جائر و فاسد را چشيده‌اند با آنكه ثروت سرشاري در زير پايشان است از فقر مضاعف و بردگي حاصل از وابستگي حكومت‌هايشان كه حقارت را براي آنان به ارمغان آورده است، رنج مي‌برند و اينك كه برخاسته‌اند تا تلخي حكومت‌‌ها را شيرين كنند و كام خود را از انگبين حكومت مردمي دادگستر خوش سازند. ترديدي نيست اين خواسته در مدعاي دولت‌هاي داعيه‌دار دموكراسي و سازمان‌ها بين‌المللي نيز آشكارا وجود دارد.
مجمع سازمان‌هاي غير دولتي و فعالان حامي آزادي قدس شريف از جنابعالي انتظار دارد كه مدعاي خود را با حمايت آشكار از اين مردم دردمند، ثابت كنيد و نام نيك را براي خود جاودانه بسازيد وگرنه چيزي جز بدنامي در اذهان عمومي و تاريخ اين ملل به يادگار نخواهيد گذاشت، زيرا وعده الهي و تاريخ بشريت گواه پيروزي ملت‌ها بر حاكمان فاسد است، هرچند هزينه‌هاي آن گزاف باشد.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=34974