مذاكرات آشتي ملي فلسطين در قاهره

تاریخ ۰۸ تیر ۱۳۸۸ - ۰۹:۲۰ | عنوان: مصر



جنبش‌هاي فتح و حماس مذاكرات خود را در راستاي دستيابي به توافق آشتي ملي ازسرگرفتند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري الشرق الاوسط مصر گزارش داد: هيات حماس به رياست موسي ابومرزوق رييس دفتر سياسي جنبش حماس و هيات فتح به رياست احمد قريع رييس هيات مذاكره كننده جنبش فتح، با يكديگر ديدار كردند.
به گزارش اين خبرگزاري، اين ششمين دور مذاكرات ميان دو طرف با هدف بررسي مسايل پيچيده و در راس آن پرونده زندانيان سياسي است.
خبرنگار راديو سوا نيز اعلام كرد: دو جنبش فتح و حماس بار ديگر در جريان اين نشست اتهامات عليه يكديگر را در زمينه دستگيري دهها تن از طرفداران دو طرف بنا به دلايل سياسي رد و بدل كردند.
فتح و حماس در آستانه برگزاري اين دور از مذاكرات، نسبت به دستيابي به توافق آشتي ملي تا پيش از هفتم ماه ژوئيه ابراز ترديد كرده بودند و هر يك اعلام نمودند كه ديگري مانع توافق بر سر مسايل پيچيده است.

مصر پيش‌تر ابراز اميدواري كرده بود كه توافق آشتي ملي روز هفتم ژوئيه ميان فتح و حماس امضا شود.

حماس اصرار دارد كه بايد پرونده دستگيري‌هاي سياسي قبل از امضاي هر گونه توافقنامه صلح حل و فصل شود.
فتح معتقد است كه دستيابي به توافق نهايي تضمين كننده پايان دادن به پرونده دستگيري‌ها در كرانه باختري و پرونده كساني است كه حماس در نوار غزه دستگير كرده است.
خبرگزاري الشرق الاوسط اعلام كرد: از جمله مسايلي كه دو طرف فتح و حماس سعي دارند در خصوص آن به توافق برسند، احياي سيستم‌هاي امنيتي بر اساس اصول شغلي و تشكيل كميته‌ي حزبي براي اداره‌ اوضاع نوار غزه تا زمان برگزاري انتخابات رياست تشكيلات خودگردان و شوراي قانونگذاري فلسطين در سال 2010 است.
خبرنگار شبكه الجزيره نيز گزارش داد: در اين دور مذاكرات، كميته‌ي ويژه‌اي جهت بررسي پرونده زندانيان تشكيل شد.
اين خبرنگار گفت: جنبش حماس به مصر و نيز هيات فتح ليستي از اسامي 150 تن از اعضاي حماس را كه در كرانه باختري اخيرا دستگير شده‌اند ارايه كرد.
در حالي كه جنبش فتح نيز گفت: 109 تن از اعضاي اين گروه در نوار غزه دستگير شده‌اند.
عزام الاحمد، عضو هيات فتح در مذاكرات قاهره، بعد از اين نشست گفت: بر فعال سازي كميته ويژه حل و فصل پرونده دستگيري‌هاي سياسي و پايان دادن به تبليغات رسانه‌يي توافق شد و هم چنين قرار شد اين كميته‌ فعاليت خود را آغاز كند.
همزمان با آغاز مذاكرات، جنبش حماس اعلام كرد كه سيستم‌هاي امنيتي وابسته به تشكيلات خودگردان فلسطين در كرانه باختري 22 تن از اعضاي اين جنبش را در مناطق كرانه باختري دستگير كردند.
جنبش حماس در بيانيه‌اي اعلام كرد: اساتيد دانشگاه، مهندسان، دانشجويان و يك اسير سابق زندان‌هاي اسراييل، در ميان دستگير شدگان بودند.
در اين راستا وزارت كشور دولت حماس اعلام كرد: 20 تن از اعضاي جنبش فتح در نوار غزه در راستاي موفقيت مذاكرات ملي آزاد شدند.

بنا به گفته منابع آگاه، قرار است دو هيات فتح و حماس با عمر سليمان وزير اطلاعات مصر نيز ديدار كنند.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=3462