وزيرخارجه جيبوتي: با هرگونه عادي سازي روابط با اسراييل مخالفيم برخي شورشياني كه در سومالي مي‌جنگند، خارجي هستند

تاریخ ۰۸ تیر ۱۳۸۸ - ۰۵:۱۰ | عنوان: جيبوتي



88.04.07
وزير خارجه‌ي جيبوتي بر مخالفت كشورش نسبت به هرگونه عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود علي يوسف، وزير امور خارجه‌ي جيبوتي در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌يي الشرق الاوسط فاش كرد كه كشورش با تلاش‌ها و پيشنهادات رژيم صهيونيستي جهت عادي سازي روابط با اين دولت عبري مخالفت كرده است.
وي افزود: از زمان توافقنامه‌ي اسلو تاكنون دولت اسراييل در تلاش جهت ايجاد كانال ارتباطي با جيبوتي است، اما ما همواره به آنها گفته‌ايم كه هرگز اين پيشنهاد را نمي‌پذيريم و با عادي سازي روابط مخالف هستيم.

وزير امور خارجه‌ي جيبوتي تاكيد كرد: ايجاد رابطه و تماس بين اسراييل و جيبوتي وجود ندارد، اين امر مسلم است و ما به آن اطمينان داريم.
وي ادامه داد: آخرين تلاش در اين خصوص حدود يكسال و نيم پيش انجام شد كه به ما وعده‌ي كمك دادند، اما موضع ما هرگز تغيير نكرده است و هر گونه تغيير در اين خصوص مستلزم پايبندي اسراييل به قطعنامه‌هاي بين‌المللي مربوط به بحران اعراب و اسراييل است.
وي هم‌چنين عنوان داشت كه تمام اين تلاش‌ها از طريق ميانجي‌گر صورت گرفته و جيبوتي هيچ گونه رابطه‌ي ديپلماتيك با رژيم صهيونيستي ندارد.
وزير امور خارجه جيبوتي گفت: برخي شركت‌ها، تاجران و ميانجيگر‌ها سعي كردند با ارايه‌ي پيشنهاداتي ما را نسبت به اين امر قانع سازند، اما ما بر اساس اصول ملي و عربي‌مان با اين پيشنهادات مخالفت كرديم.
وي در ارزيابي نشست اخير وزيران امور خارجه‌ي عرب گفت: حضور برجسته‌اي در اين نشست صورت گرفت و ما از تمامي پيشنهادات مطرح شده در سخنراني اخير باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا حمايت مي‌كنيم. علاوه بر آن كشورهاي عربي نيز درصدد پيگيري و تعامل نسبت به اين پيشنهادات هستند، زيرا دولت آمريكا ايده‌هاي سازنده‌اي پيشنهاد كرد و ما به عنوان كشورهاي عربي آن را پيگيري مي‌كنيم.
محمود علي يوسف هم‌چنين بر ضرورت عملي ساختن اين پيشنهادات و ضرورت توقف شهرك سازي‌هاي اسراييل، تثبيت حق بازگشت آوارگان فلسطيني و حل و فصل بحران بر اساس راهكار تشكيل دو كشور تاكيد كرد.
وي در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر وجود عناصر تشكيلات القاعده در سومالي گفت: همانطور كه در شبكه‌هاي تلويزيوني نشان داده شد برخي از شورشيان كه در سومالي مي‌جنگند سوماليايي نيستند، بلكه جنگجويان خارجي غيرسوماليايي هستند و وجود پرچم‌هاي سياه نشان دهنده‌ي نفوذ عناصر تشكيلات القاعده به سومالي است.
وزير امور خارجه‌ي جيبوتي در خصوص درخواست پارلمان سومالي از اين كشور مبني بر اعزام نيروهاي نظامي به سومالي اظهار داشت: براي اولين بار اين درخواست به صورت رسمي از عمرو موسي، دبيركل اتحاديه عرب صورت گرفت كه طي آن حمايت كشورهاي عربي را از تلاش‌هاي در حال جريان جهت تبديل ماموريت نيروهاي حافظ صلح وابسته به اتحاديه آفريقا از نيرو‌هاي حافظ صلح به نيروهاي ايجاد كننده‌ي صلح خواستار شده بود.
وي ادامه داد: كشورهاي همسايه‌ي سومالي به صورت انفرادي نمي‌توانند در اين خصوص عمل كنند و اقدام آنها بايد تحت پوشش اتحاديه آفريقا صورت گيرد.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=3433