وضعیت نابسامان آورگان چاد و کمک های شورای امنیت

تاریخ ۰۶ تیر ۱۳۸۸ - ۰۸:۴۰ | عنوان: چاد


حاکمان دولت چاد و سازمان ملل متحد قصد دارند تا از آوارگان چاد که از محل زندگیشان در شرق چاد متواری شده اند حمایت کنند.
هامان رایتس واچ در گزارش یکشنبه خود اعلام کرد از عوامل اصلی بروز خشونت و ناامنی در بخشهای شرقی چاد حضور نظامیان بوده است . بنابرهمین گزارش حتی کسانیکه یه محل زندگیشان بازگشته اند توسط نیروهای نظامی مستقر در این مناطق یا کشته و یا تهدید به مرگ شده اند. نیروهای مستقر در شرق و جنوب شرقی چاد در یک اطلاعیه ای 48 صفحه ای اعلام کرده اند بازگشت آوارگان به محل اصلی زندگیشان موجب تشدید درگیری ها در شرق چاد می شود.بر اساس این اسناد برگشت آوارگان یا منجر مرگشان می شود یا در صورت اقامتشان در محل زندگیشان ملزم به پرداخت مالیتهای سنگین هستند. مقامات دولن چاد در پی یافتن راه حلی مناسب در جهت سرو سامان دادن به وضعیت حاکم هستند و در عین حال سازمان ملل متحد با اعطای چادرها و کمک های غذایی به آوارگان کمک می کردند. در حال حاضر آورگان شرق چاد در چادرهای اهدایی سازمان ملل متحد زندگی می کنند. این گزارش حاکی از آن است که این آوارگان از هیچ امنیت جانی برخوردار نیستند. نیروهای مستقر در شرق چاد اعلام کردند در صورت بازگشت هر کدام از آوارگان این مناطق ، این افراد به شدت مورد ضرب و شتم قرار خواهند گرفت .
ژورژت کاکیون مدیر هامان رایتس واچ اعلام کرد دولت چاد و سازمان ملل متحد اظهار داشته اند تا برقرار کامل صلح و امنیت در شرق چاد از بازگشت آوارگان به این مناطق خودداری خواهند کرد و خاطر نشان ساختند تمام تلاش خود را در جهت حمایت از آنها خواهند کرد.
عملیات برقراری صلاح و امنیت در شرق چاد مینورکات نام دارد. هدف از اجرای این عملیات مستقر ساختن آوارگان در محل اصلی زندگیشان است . برخی از شهرهای بزرگ توسط نیروهای نظامی تحت کنترل است و امنیت در این مناطق وجود دارد اما در بسیاری از مناطق چاد نیروهای شورشی چاد سبب بروز مشکلات دست به قتل و عام مردم بی دفاع و غارت اموال آنها زده اند. نیروهای حافظ صلح که از سازمان ملل متحد برای حفاظت از مردم بی دفاع به ویژه آوارگان چاد وارد این کشور شدند. هدف از حضور نیروهای حافظ صلح در چاد ممانعت از اعمال خشونت به این افراد بی دفاع و غیر نظامی است اما آنچه بیشتر از هرچیزی سبب نکرانی دولت چاد شده است یطول انجامیدن وضعیت حاکم بر شرق این کشور و افزایش شمار فجایع انسانی در این بخش آفریقا است . در این میان کسانی هستند که حاضر هستند با اختیار خود به محل زندگی خود بازگردند. علارغم کمک های سازمان ملل متحد در ارسال چادر و غذا وضعیت آوارگان شرق چاد بسیار ناراحت کننده است به صورتی که غذای کافی برای تمام این افراد وجود ندارد و این امر سبب شده است بسیاری از آوارگان برای یافتن غذا به مناطق کشاورزی که بسیار دورتر از محل استقرارشان است بروند که معمولا این محلها بسیار ناامن هستند. سازمان جهانی غذا اعلام کرده است علاوه بر کمبود مواد غذایی در سال 2009 بخشی از ذخایر غذایی خود را برای کمک به آوارگان چاد در اختیار سازمان ملل متحد قرار خواهند داد. از آنجاییکه بسیاری از آوارگان بعلت ناکافی بودن غذا و محل نامناسب زندگیشان به اختیار خود به مناطق پرخطر زندگیشان باز می گردنند ، دولت چاد قصد دارد آنها را به مناطق امنی در نقطه دیگری از کشور منتقل کند. دفتر حمایت از آوارگان سازمان ملل متحد قصد دارد کمک های پزشکی و غذایی خود را هرچه سریعتر به آوارگان برساند.
دولت چاد با ابراز نگرانی خود از بازگشت آوارگان به محل اصلی زندگی خودشان افزود در صورت بازگشت آوارگان یکی از بزرگترین فجایع انسانی در شرق چاد با وجود تهدیدهای نیروهای شورشی مستقر در این منطقه رخ خواهد داد.
دولت چاد با حمایت سازمان ملل متحد در قسمتهای شرقی چاد نیروهای نظامی خود را در جهت حفظ جان مردم بی دفاع و غیرنظامی مستقر کرده اند.
حمله چریکهای چاد به شرق این کشور در اواخر سال 2005 آغاز شد که با حمله چریکها به شرق چاد چندین نفر کشته و 180 هزار نفر از محل زندگی خود متواری شدند. بسیاری از این آوارگان متعلق به جنوب شرقی چاد بودند. در سال 2008 نزدیک به 27 هزار نفر از آوارگان به شرق چاد بازگشتند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد برای حفظ جان مردم بی دفاع و برقراری صلح در این منطقه عملیاتی موقتی را با کمک اتحادیه اروپا بنام طرح اوفور را اجرا کرد و طی آن 3300 سرباز را در شرق چاد به مدت یکسال تا اواخر مارس 2009 مستقر کردند. سپس شورای امنیت ، نیروهای حافظ صلح را جایگزین اوفور کرد تا با این کار امنیت را در شرق چاد برقرار سازد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=3295