ورود اتیوپی و پیشروی الشباب در موگادیشو

تاریخ ۰۶ تیر ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۰ | عنوان: شرق آفريقا


الجزیره: نیروهای اتیوپی از مرزهای سومالی عبور کرده و به سمت شهر بلدوین در مرکز کشور رفتند. این امر پس از آن صورت گرفت که با افزایش کشتار مردم در موگادیشو، رئیس پارلمان سومالی از کشورهای همسایه خواست طی 24 ساعت برای نجات دولت انتقالی وارد این کشور شوند، این در حالی است که جنبش جوانان مجاهد در 3 کیلومتری کاخ ریاست جمهوری قرار دارد.
خبرنگار الجزیره در موگادیشو تاکید کرد که نیروهای اتیوپی از دو محور بخش های مرزی و مناطق متصل به خیابان اصلی که به پایتخت می رسد، مرزها را پشت سر گذاشته و به سمت بلدوین رفتند.
وی افزود: این نیروها در مناطقی که از آن عبور می کردند، اقدام به تفتیش منازل می نمودند و نیروهای مخالف نیز در مناطق مرزی حضور نداشتند، بنابراین این نیروها به سرعت به بلدوین می رسند و پس از آن نیز نظامیان اتیوپی می توانند به سمت جوهر و موگادیشو پیشروی داشته باشند.
وی تصریح کرد که نیروهای حزب اسلامی و جنبش جوانان مجاهد در شهرها متمرکز شده اند و نمی خواهند به طور مستقیم با ارتش اتیوپی درگیر شوند و سناریوهای سال 2006  هنگامیکه نیروهای اتیوپی برای کمک به دولت عبدالله یوسف به این کشور آمده بودند، تکرار شود، اما وارد جنگ های چریکی و عملیات جنگ و گریز می شوند.
این تحولات پس از آن صورت گرفت که شیخ ادن محمد نور، رئیس پارلمان سومالی در نشست پارلمان، کشورهای جهان و کشورهای همجوار را برای دخالت فوری  و نجات دولت انتقالی شریف شیخ احمد، فرا خواند.
نور به خبرنگاران گفت: این حملات شورشیان، دولت را تضعیف می کند و او از کشورهای همسایه از جمله کنیا، اتیوپی، جیپوتی  و یمن خواست نیروهای خود را طی 24 ساعت به سومالی بفرستند.
رئیس پارلمان سومالی به این نکته اشاره کرد که شبه نظامیانی که با دولت می جنگند، توسط ژنرال پاکستانی وابسته به گروه القاعده فرماندهی می شوند.وی تصریح کرد که کشور در حالت فوق العاده است ، زیرا مبارزان بیگانه از همه نقاط جهان برای مبارزه با دولت، به این کشور آمده اند..
وی افزود: این ژنرال در محور استراتژیک صنعاء که نزدیک کاخ ریاست جمهوری در شمال موگادیشو است، حضور دارد.
فرحان علی محمود، وزیر اطلاعات سومالی نیز گفت: اوضاع در سومالی در 24 ساعت گذشته و با دخالت تعداد زیادی از نیروهای القاعده، بدتر شده است، همچنین حدود 500 نفر از مبارزانی که به خوبی آموزش دیده اند، در کنار جنبش الشباب می جنگند.
این وزیر سومالی بار دیگر جامعه بین المللی را برای دخالت و کمک به سومالی و نجات آنها از نیروهای القاعده فراخواند.
در همین اثناء، درگیرهای شدید میان نیروهای جنبش الشباب و نیروهای دولتی در موگادیشو بار دیگر آغاز شده است و مبارزان الشباب، محور استراتژیک صنعاء در شمال موگادیشو را که در 3 کیلومتری کاخ ریاست جمهوری است، در دست گرفتند.
کاخ ریاست جمهوری سومالی توسط صدها نفر از نیروهای حافظ صلح آفریقایی که از نظامیان اوگاندایی و بروندایی تشکیل شده است، محافظت می شود، اما این نیروها اجازه ندارند در کنار دولت بجنگند، مگر اینکه مورد حمله مستقیم قرار گیرند و بخواهند به حملات پاسخ دهند.
ساختار نیروهای آفریقایی که در موگادیشو هستند از 4300 نظامی تشکیل شده است تا از مناطق استراتژیک  پایتخت سومالی مانند کاخ ریاست جمهوری، فرودگاه و بندر آن محافظت کنند.
در همین راستا کنیا تاکید کرده است که اتحادیه آفریقا خود را ملزم به حمایت از هیات حافظ صلح در سومالی می داند تا به نیروهای پلیس کمک کند، اما سخنگوی الشباب به کنیا درباره هرگونه حمله ای هشدار داد..
افزایش درگیریها موجب فرار هزاران نفر از ساکنان موگادیشو شده است، این مهاجرت، بزرگترین مهاجرت های گروهی است که پس از به قدرت رسیدن شریف شیخ احمد، رئیس جمهور سومالی طی 5 ماه گذشته انجام گرفته است.
بیشتر ساکنان موگادیشو به سوی منطقه "افغوی" در 20 کیلومتری جنوب موگادیشو می روند و بیشتر آنها در کنار جاده و ودر فضای باز می خوابند، سازمانهای کمک رسانی تعداد پناهندگان این منطقه را بیش از 400 هزار نفر می دانند.
بر اساس گزارش های سازمان ملل متحد،درگیریهای موگادیشو طی 6 هفته گذشته به کشته شدن 300 نفر و آواره شدن 125 نفر منجر شده اشت، همچنین 4 شخصیت حکومتی از جمله نماینده پارلمان و وزیر امنیت سومالی کشته شده اند.
 



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=3287