اعتراض‌هاي مردمي عليه حضور صهيونيست‌ها در مصر

تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۰ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: پليس مصر در استان البحيره 35 فعال مصري را كه در اعتراض به حضور صهيونيست‌ها در اين استان براي به جاي آوردن مراسم يهودي تظاهرات كرده بودند، بازداشت كرد.



به گزارش فارس به نقل از روزنامه "الشروق "، اعضاي چندين جنبش و حزب از جمله جمعيت ملي براي تغيير، حزب الكرامه، الناصري، طرح حمايت از البرادعي و جنبش 6 آوريل در مقابل دادگاه دمنهور در محكوميت حضور صهيونيست‌ها در استان البحيره براي برگزاري مراسم ميلاد "ابوحصيره " تظاهرات كردند و در اين ميان پليس 35 نفر از اين فعالان را بازداشت كرد.

بر اساس اين گزارش پس از آنكه پليس تجمع نخست فعالان مصري در مقابل دادگاه دمنهور را پراكنده كرد، ده‌ها نفر ديگر از گروه‌هاي مختلف سياسي براي دومين بار در مقابل اين دادگاه تظاهرات كردند.

تظاهرات‌كنندگان شعارهايي در محكوميت سياست دولت مبني بر اجازه ورود صهيونيست‌ها به خاك مصر براي به جا آوردن مراسم يهودي و بازديد از مكان دفن ابوحصيره، سر دادند.

سازماندهندگان اين تظاهرات همچنين گفتند: در حالي كه دشمن اسرائيلي جاسوسان خود را براي نفوذ به مصر اعزام مي‌كند، گروهي از يهوديان براي برگزاري مراسم ميلاد ابوحصيره وارد شهر دمنهور شده‌اند.

سالانه هزاران يهودي به بهانه بزرگداشت فردي به نام "يعقوب بن مسعود " معروف به "ابو حصيره " كه در روستاي "دميتوه " مدفون است، گردهم مي‌آيند و مراسمي يهودي را برگزار مي‌كنند.

صهيونيست‌ها اعتقاد دارند ابويعقوب خاخامي يهودي و مبارك است كه در سال 1880 فوت كرده است. صهيونيست‌ها مدعي‌اند كه اصالت وي مراكشي است كه كراماتي دارد و از آنجا كه وي با حصيري بر روي آب به مصر وارد شده است، به ابوحصيره معروف شده است.

اما در همين حال يك پايگاه خبري مصري اعلام كرد كه وكلا و حقوق‌دانان مصري ثابت كرده‌اند كه اين فرد مسلمان است نه يهودي و نسب وي به طارق بن زياد باز مي‌گردد و در مراكش خانواده‌اي به نام ابو حصيره نيست و يهوديان و صهيونيست‌ها وي را بهانه كرده‌اند تا وارد خاك مصر شوند.

بنا بر اين گزارش، تا پيش از امضاي قرارداد صلح ميان مصر و رژيم صهيونيستي، قبر وي قبري ساده بود ولي پس از توافق كمپ‌ديويد در سال 1978 يهوديان خواستار سفر‌هاي رسمي با برگزاري مراسم‌هاي بزرگ در اين منطقه شدند و به بهانه توسعه مقبره او به مقبره‌اي با ضريح بزرگ، به خريد زمين‌هاي اطراف آن اقدام كردند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=31229