آفريقاي جنوبي از فناوري هسته‌اي براي مصارف پزشکي استفاده مي کند

تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۰ | عنوان: آفريقاي جنوبي


آفریقای جنوبی که در زمان حکومت آپارتاید در این کشور یکی از قدرت‌های هسته‌ای نظامی به شمار می‌رفت، قصد دارد از فناوری جدیدی استفاده کند که بر اساس آن بتواند با استفاده از اورانیوم با غنای اندک در فعالیت‌های پزشکی استفاده کند.
بدین ترتیب آفریقای جنوبی قصد دارد با این اقدام مانع گسترش تسلیحات هسته‌ای شود. این کشور پس از آنکه در سال هزارو نهصدو نود و چهار و در پایان دوران آپارتاید برنامه هسته‌ای خود را کنار گذاشت، به یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان ایزوتوپ‌های پزشکی با استفاده از اورانیوم غنی شده تبدیل شده است. این ماده رادیواکتیو موسوم به مولیبدن نود و نه molybdène 99 در هشتاد درصد از پنجاه میلیون فرایند تشخیص پزشکی سالانه در سراسر جهان بویژه برای شناسایی بیماری‌های قلبی و سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ایزوتوپ‌ها برای عکسبرداری از تمام اعضای بدن انسان مورد استفاده قرار می‌گیرند. راکتورهای هسته‌ای در بلژیک، کانادا، فرانسه، هلند و آفریقای جنوبی با استفاده از اورانیوم با غنای بالا بخش قابل توجهی از مولیبدن را تولید می‌کنند. اما نخستین قدرت اقتصادی قاره سیاه اخیراً فناوری جدیدی در این زمینه مورد استفاده قرار داده است.

این کشور از این پس می‌تواند مولیبدن 99 را با استفاده از اورانیوم با غنای اندک تولید کند که یک نوآوری محسوب می‌شود که به شدت مورد علاقه آمریکا واقع شده است. مسئول گروه پزشکی هسته‌ای در دانشگاه پرتوریا گفت این فناوری احتمالا با موفقیت زیادی همراه خواهد شد.

وی افزود چون واردات اورانیوم با غنای بالا برای اهداف پزشکی توجیه اقتصادی ندارد، ممکن است استفاده از اورانیوم با غنای اندک در زمینه منع گسترش تسلیحات هسته‌ای در سراسر جهان مشارکت داشته باشد. شرکت انرژی هسته‌ای آفریقای جنوبی در ماه ژوئیه نخستین محموله مولیبدن تولیدی از اورانیوم با غنای اندک را به یک شرکت توزیع‌کننده در آمریکا تحویل داد.

آمریکا نیمی از مولیبدن جهانی را برای اهداف پزشکی مصرف می‌کند و فروش این ماده رادیواکتیو بازاری چند میلیارد دلاری برای آفریقای جنوبی به وجود می‌آورد. رئیس این شرکت آفریقای جنوبی گفت از اینکه می‌بینیم یک کشور آفریقایی به فناوری‌ای دست یافته که آمریکا به هر بهای ممکن در پی آن است، احساس غرور می‌کنیم. واشنگتن برنامه توسعه ایزوتوپ پزشکی را تا مبلغ بیست و پنج میلیون دلار تامین مالی کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه / این مقام آفریقای جنوبی افزود از این پس انتظار داریم تعرفه‌های گمرکی بازدارنده‌ای بر روی مولیبدن مشتق از اورانیوم با غنای بالا اعمال شود. جنیفر واگنر سخنگوی آژانس ملی امنیت آمریکا در واکنش به این درخواست گفت کشورش بر روی شیوه کنترل این تجارت تمرکز می‌کند. وی افزود آژانس ملی امنیت آمریکا با آژانس مرتبط دیگر برای ارزیابی تمام رویکردهای ممکن همکاری می‌کند تا تدابیری تشویقی برای این فناوری جدید در نظر گرفته شود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=28619