اجرای رفراندوم در نیجر امری بعید است

تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۶:۰۰ | عنوان: نيجر



در ماه ژوئیه سال 2001 در نیامی، ممدو تاندجو رئیس شورای محافظه کاران سدآاو بوده است و در حقیقت این شورا وضعیت اقتصادی آفریقای شرقی را مورد بررسی و نظارت قرار می داده است .
این شورا در سال 2001 افتتاح شد . هشت سال بعد رئیس جمهور نیجر از ریاست شورا انصراف داد. یکی از مهمترین دلایل ممدو تاندجو بابت انصراف از ریاست این شورا برگزاری یک رفراندوم برای تمدید حکم ریاست جمهوری خود بوده است. دوره ریاست جمهوری تاندجو در ماه دسامبر به پایان می رسد. این شورا به تاندجو یادآور ساخت که وی در سال 2001 پروتکلی را به امضا رسانیده است که با توجه به آن از هرگونه تغییر در قانون اساسی منع شده است . در حالیکه تنها 6 ماه از دوران ریاست جمهوری ممدو تاندجو باقی مانده است اکثر سیاستمداران نیجر از اجرای رفراندوم اظهار تارضایتی کرده اند . سیاستمداران نیجر معتقدند اجرای رفراندوم ممکن است این کشور را وارد یک تحریم اقتصادی کند و حتی ممکن است اجرای این رفراندوم کشور نیجر را در تصمیمات آینده خود دچار مشکل سازد و حتی این احتمال وجود دارد که سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا این کشور را در تصمیمات آینده اش همراهی نکنند.
در 15 می گذشته شورا محافظه کاران وارد نیامی شد و ممدو تاندجو گمان می کرد می تواند با چاپلوسی نظر آنان را راجع به رفراندوم تغییر دهد. این شورا متشکل از ده نفر می باشد که شامل نمایندگانی از کشورهایی چون بنین ، بورکینافاسو ، ساحل عاج ، گامبی ، دگینه ، لیبریا ، نیجر ، سنگال و توگو است . از اعضا این شورا می توان به مالیین سیرادیوف و بورکینابه سئوپولد اوادرااوگو و سایر دیپلملتهای دیگر چون دیپلمات سنگالی امبی امبنگ ، دیپلمات توگویی بی توکوتیپو پاگنینیم اشاره کرد. اعضا این شورا مدت طولانی در مقر ریاست جمهوری در مورد این رفراندوم با رئیس جمهور نیجر به بحث و گفتگو پرداختند. در این نشست تنها موضوعی که رئیس جمهور نیجر بر آن تاکید داشته این است که بسیاری از طرحهای وی نیمه تمام مانده است و خود او باید این طرحها را به پایان برساند و اتمام این طرحها و برنامه ها برای تثبیت صلح و ثبات در نیجر الزامی است و تغییر قانون اساسی در برابر برقراری ثبات و صلح در نیجر امری پیش پا افتاده و بی اهمیت است . بنابراین گزارش این شورا متقاعد نشدند و اعلام کردند اجازه نخواهند داد تا این رفراندوم انجام شود. با اجرای این رفراندوم بسیاری از کشورهای همسایه چون بورکینافاسو به روابط خود با نیجر پایان خواهند داد و حتی ممکن است با اجرای این رفراندوم در نیجر کودتایی رخ دهد که بروز کودتا عواقب وقیحی را به دنبال خواهد داشت . همچنین بنابراین گزارش در طی انتخابات آینده در نیجر امرو یارادوآ بعنوان رئیس جمهور آینده نیجر برگزیده خواهد شد. امرو یارادوآ اظهار داشته است تعادل را در زمان ریاست جمهوری خود رعایت خواهد کرد و تمام فعالیت هایش بر منبای قانون اساسی خواهد بود . اما تاندجو امیدوار است بتواند اعضا شورا محافظه کاران را برای اجرای رفراندوم متقاعد کند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=2750