تلاش "حسني مبارك " براي تكيه زدن بر اريكه قدرت

تاریخ ۰۹ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۸ | عنوان: مصر


خبرگزاري فارس: افزايش فعاليت‌هاي سياسي رئيس‌جمهور بيمار مصر و نگراني از انتقال قدرت به احزاب معارض مصر احتمال نامزدي مجدد او را براي رياست جمهوري تقويت كرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه سعودي "الوطن "، "حسني مبارك " رئيس‌جمهور مصر ديروز به مدت 4 ساعت با شخصيت‌هاي فرهنگي مصر گفت‌وگو و رايزني كرد.
اين روزنامه هدف مبارك از برگزاري اين نشست را بيان دغدغه‌هاي فرهنگي در مصر ياد كرد تا به نظرات اين شخصيت‌ها درباره وضعيت فرهنگي كشور گوش فرا دهد.
اين ديدار پس از نشست مشابه مبارك با تعدادي از هنرمندان مصر كه سه روز پيش صورت گرفت، انجام شد.
اين ديدار تنها يك‌روز پس از اظهارات "احمد نظيف " نخست‌وزير مصر درباره عدم انتقال قدرت در مصر صورت گرفت.
نظيف تصريح كرده بود: مصر در اجراي روند انتقال قدرت با هيچ مشكلي مواجه نخواهد شد. لذا هيچ جايي براي طرح سوالهايي درباره جانشين [رياست‌جمهوري] وجود ندارد زيرا ما در حال حاضر يك رهبر داريم و كشور ما به داشتن سرمايه بشري و انساني معروف است. لذا براي ما دشوار نخواهد بود كه روند انتقال قدرت را به راحتي اجرا كنيم.
از سوي ديگر تعداد از وزراي دولت مصر طي چند روز گذشته از اجراي بيشتر برنامه‌هاي انتخاباتي مبارك بارها سخن گفته‌اند و رسانه‌هاي متعددي از تداوم تكيه بر حسني مبارك براي حل‌وفصل تمام مشكلات كشور سخن به ميان آورده‌اند.
در همين راستا "محمد سلماوي " نيز كه در نشست ديروز مبارك و شخصيتهاي فرهنگي مصر حضور داشت، گفت: همه حاضران در اين جلسه معتقد بودند كه مبارك در صحت كامل به سر مي‌برد و در صحت و سلامت كامل است. تا جايي كه برخي از ما احساس خستگي هم كرديم اما وي همچنان هوشيار و با انرژي بود و هيچ خستگي در وي مشاهده نمي‌شد.
بر اساس اين گزارش افزايش فعاليتهاي مبارك پيش‌گويي‌ها درباره احتمال نامزدي مجدد وي براي پست رياست جمهوري مصر را تقويت مي‌كند.
به اعتقاد كارشناسان، تنشهاي سياسي مصر در پرتو انتخابات آينده به اوج خود رسيده است. از يكسو حسني مبارك رئيس‌جمهور بيمار مصر به شدت نگران قدرت روزافزون مخالفان است و كمترين اميدي به موفقيت فرزندش "جمال مبارك " در انتخابات آينده ندارد و به همين دليل خود را ناچار به اعلام نامزدي انتخابات مي‌بيند. از سوي ديگر جبهه نيرومند مخالفان با بهره‌گيري از هر فرصتي، سياست‌هاي قاهره را به چالش مي‌كشند. به همين دليل دولت مصر اين روزها سعي دارد با ايجاد فضاي خفقان و سركوب، جو كشور را امنيتي كند و امكان هرگونه اقدام سياسي را از جبهه مخالفان بگيرد. اما همين رفتارهاي امنيتي دقيقاً به زيان مبارك و فرزند ناكامش تمام شده و تقريباً شانس چنداني براي موفقيت آنها وجود ندارد مگر آنكه مثل هميشه، آراء‌ دلخواه مبارك از صندوق بيرون آيد.
اعلام داوطلبي مبارك زماني جدي شد كه مشاوران به وي هشدار دادند كه احتمال بسيار ضعيفي براي موفقيت "جمال مبارك " وجود دارد.
بدين ترتيب اصرار مبارك براي "موروثي كردن حكومت مصر " فروكش كرده و اين اواخر، كمتر در اين زمينه سخن به ميان مي‌آيد. احتمال ديگري هم وجود دارد كه براي انحراف افكار عمومي و عدم تمركز بر روي جمال مبارك قرار شده مبارك فعلاً شخصاً براي شركت در انتخابات آينده اظهار تمايل كند، ولي در آخرين فرصت‌ها به سود فرزندش كناره گيري نمايد تا حملات متوجه جمال نباشد و زمينه‌هاي منفي تبليغاتي از مخالفين گرفته شود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=26463