وزير خارجه مالاوي: هيچ كس نبايد در پنج سال آينده در آفريقا گرسنه بخوابد

تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۸:۵۰ | عنوان: مالاوي


ايسنا - مالاوي 9 اولويت در بخش‌هاي كشاورزي، انرژي، آب و هوا، آموزش و پرورش، مراقبت و بهداشت زنان و مادران و توسعه امور جوانان دارد و مايل است با ايران در اين زمينه‌ها همكاري كند.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اتا اليزابت باندا ـ وزير امور خارجه مالاوي ـ عصر يك‌شنبه در نشست خبري مشترك با وزير خارجه كشورمان گفت: از دعوت براي سفر به تهران تشكر مي‌كنم. براي من افتخاري است كه در اين‌جا حضور داشته باشم. ديدار ما از دو ديدگاه قابل بررسي است از اين جهت كه آفريقا و ايران اجلاسي را در پيش خواهند داشت كه در روزهاي آينده برگزار مي‌شود و رييس‌جمهور كشورمان نيز كه در حال حاضر خود رييس اتحاديه آفريقاست در آن حضور خواهد داشت. وي هم‌چنين براي شركت در مراسم گشايش اين همايش حضور خواهند داشت و ديدگاه‌هايش را مطرح مي‌كنند.

وي ادامه داد:‌ قرار است وي در چارچوب ديدارهاي دوجانبه با مقامات ايران ملاقات داشته باشد. اين موضوع براي ما بسيار مهم است و در چارچوب دوجانبه نيز مذاكراتي انجام خواهيم داد. مالاوي و ايران مناسبات خوبي با هم دارند، پيش‌نويس موافقت‌نامه‌اي مورد رايزني قرار گرفته است كه اميدواريم در اين سفر برخي از مفاد موافقت‌نامه پايه نهايي شود تا بتوانيم در زمينه‌هاي مختلف همكاري كنيم.

وي تاكيد كرد: ايران و مالاوي روابط بسيار خوبي دارند. ما 9 اولويت را در كشور خود دنبال مي‌كنيم كه برخي از آن‌ها در بخش‌هاي كشاورزي، انرژي، آب و هوا، آموزش و پرورش است و براي ما اهميت زيادي دارد به ويژه در زمينه مراقبت و بهداشت زنان و مادران و توسعه امور جوانان و ارتقاي آن با بخش آموزش و پروش ايران خواستار همكاري‌هايي هستيم و اين‌ها از اولويت‌هاي ما هستند.

اتا اليزابت باندا در ادامه با اشاره به انجام مذاكراتي با ايران در زمينه امور حمل و نقل گفت: ما مي‌خواهيم بندرهاي داخلي خود را گسترش دهيم. اين موضوع براي ما بسيار اهميت دارد كه بتوانيم روي آب كار كنيم.

وي در پاسخ به پرسش ايسنا در مورد ظرفيت‌هاي ايران و آفريقا و برنامه‌هاي اتحاديه آفريقا براي گسترش روابط با ايران اظهار كرد: اجلاسي كه در تهران قرار است برگزار شود اولين اجلاس ميان ايران و آفريقاست. به عنوان رييس اتحاديه آفريقا مي‌توانيم ديدگاه‌هاي‌مان را با هم مبادله كنيم و در اين زمينه مذاكراتي انجام دهيم. در مورد مواردي كه ايران مي‌تواند به ما كمك كند تبادل نظر داشته باشيم و به همين منظور است كه رييس‌جمهور كشورمان به اين‌جا سفر مي‌كند. رييس‌جمهور ما مي‌خواهد برنامه‌ي كشاورزي و امنيت غذايي را در مالاوي به پيش ببرد و ما در آفريقا به طور جدي اين موضوع را دنبال مي‌كنيم كه هيچ كس نبايد در پنج سال آينده در آفريقا باشد كه شبي را گرسنه بخوابد.

وزير امور خارجه مالاوي اضافه كرد: ‌ايران و آفريقا در اين زمينه‌ها مشورت خواهند داشت. ما بايد ببينيم در چه زمينه‌هايي ايران مي‌تواند به ما كمك كند.

باندا در مورد واكنش آفريقا به اهانت به قرآن گفت: مالاوي كشور كوچكي است كه 14 ميليون جمعيت دارد كه با هم و بدون توهين به مذاهب يكديگر زندگي مي كنند. انتظار ندارم در كشور من كسي به سوزاندن انجيل يا قرآن اقدام كند. ما به حقوق همه كشورها كه طبق نظر خود، دين‌شان را انتخاب كرده‌اند ارزش و احترام مي‌گذاريم. در كشور من چنين اتفاقي رخ نمي‌دهد و ما نمي‌توانيم از چنين رفتاري حمايت كنيم.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=25362