مخالفت بین المللی در جهت برگزاری رفراندوم در نیجر

تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۰ | عنوان: نيجر



رئیس جمهور نیجر ممدو تاندجا امیدوارست با اجرای یک رفراندوم و تصویب یک قانون جدید ، برای سومین بار بعنوان رئیس جمهور نیجر برگزیده شود.
اما آنچه تا به امروز مانع از تصویب این قانون شده است این است که شاید تصویب این قانون سبب اعتراض سیاستمداران نیجر و سایر کشورهای دیگر شود.
این در حالی است که لیبی معتقد است که تصویب این قانون هیچ اشکالی ندارد و باعث بروز هیچ مشکلی نمی شود.
رئیس جمهور لیبی معمر قذافی اظهار داشت اگر این خواست مردم نیجر باشد که ممدو تاندجا برای سومین بار و یا حتی دهمین بار رئیس جمهور شود این امر هیچگونه ایرادی ندارد.
از طرف دیگر  دولت آمریکا در برابر این تصمیم اظهار نگرانی کرد. یکی از مهمترین حزبهای مخالف دولت نیجر در اعتراض به رئیس جمهور اعلام کردند اگر این قانون به تصویب دولت برسد احتمال هرچی حتی کودتا نیز وجود دارد . رئیس پارلمان آفریقا نیز اظهار داشت این تصمیم موجبات ناراحتی اعضا اتحادیه آفریقا شده است ..
سخنگوی  دولت نیجر یان کلی در ابلاغیه ای اظهار داشت این ابتکار تمام پیشرفت های اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی این کشور را که طی دهها سال کسب شده است را به خطر می اندازد . سخنگوی پارلمان دولت نیجر خاطر نشان ساخت که این ابتکار ضربه ای برای دموکراتها محسوب می شود.
برای احزاب نیجر اعم از دموکرات ها و سوسیالیسم ها و حزب مخالف این دولت برپایی این رفراندوم توسط ممدو تاندجا زیر پاگذاشتن برابری و قانون اساسی این کشور می شود و برگزاری این این رفراندوم عوابقی چون کودتا را در پی خواهد داشت . بنابه گفته آژانس (پی ای ان ای) مجمع پارلمانی فرانکو فونیه که متشکل از کشورهای آفریقایی است در داکار به منظور بررسی این موضوع گردهم جمع شدند. بنا به اظهار آژانس (پی ای ان ای) نتیجه این نشست بر احترام نیجر به قانون اساسی کشورش تاکید داشته و نیجر می بایست دقیقا بنابر قانون اساسی کشورش عمل مند و همچنین رئیس پارلمان فرانکو فونیه اظهار داشت اجرای این طرح می تواند ضربه شدیدی به حزب دموکرات نیجر باشد .
رئیس دولت لیبی و رئیس اتحادیه اروپا اظهار داشتند نباید محدودیتی برای این طرح در نظر گرفت زیرا اگر ملت نیجر خواهان آن باشند اعطای حکم ریاست جمهوری ممدو تاندجو برای بار سوم و حتی بیشتر امکان پذیر است . تاندجوی 71 ساله در سال 1999 پس از یک کودتا به ریاست جمهوری رسیده است و در سال 2004 برای بار دوم رئیس جمهور نیجر شده است . 22 دسامبر آینده مدت 5 ساله ریاست او به پایان می رسد و وی قصد دارد طی یک رفراندوم برای بار سوم قدرت را در دست گیرد. تاندجو برای برقراری ثبات در نیجر طرح هایی دارد که برای اجرای آن احتیاج به زمان دارد. هفته گذشته دولت نیجر در برابر اجرای یک رفراندوم عدم رضایت خود را اعلام کرده اند . اما بنابر ماده 49 قانون اساسی نیجر برگزاری این رفراندوم امکان پذیر است . اما سایر سیاستمداران نیجر عقیده دارند این امر موجب تغییر قانون اساسی این کشور می شود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=2480