تظاهرات حزب كفايه‌ي مصر

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۰ | عنوان: مصر



رييس جمهور آمريكا با سفر قريب الوقوعش به قاهره، 18 ميليون مصري را در خانه‌هايشان زنداني كرده است!

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آستانه سفر باراك اوباما رييس جمهور آمريكا به مصر، دولت اين كشور تدابير امنيتي گسترده‌اي را اتخاذ كرده و نيروهاي پليس مصر در تمامي اماكني كه قرار است اوباما از آنجا عبور كند، مستقر شده‌اند.
هم چنين صدها دانشجوي خارجي براي كسب اطمينان از اعتبار ويزاهايشان فراخوانده شدند.
يك مقام مسوول امنيتي مصر تاكيد كرد: چنين طرح امنيتي بزرگي سابقه نداشته و تمامي راه‌ها و مناطقي كه اوباما از آن عبور خواهد كرد، تحت تدابير شديد امنيتي قرار گرفته است.
وي با اشاره به رسيدن يك هيات امنيتي آمريكا به مصر، از استقرار نيروهاي امنيتي در اكثر مناطق قاهره و حتي در برخي از منازل خبر داد.
اين مقام امنيتي مصر تاكيد كرد: حدود 300 دانشجوي خارجي كه در دانشگاه الازهر تحصيل مي‌كنند، براي اطلاع از اعتبار ويزاهايشان فراخوانده شدند.
وزارت امور خارجه‌ي روسيه نيز روز جمعه اعلام كرده بود كه بيش از 30 دانشجوي روسي در قاهره بازداشت شدند.
اين مقام امنيتي مصر هم چنين عنوان داشت: علاوه بر طرح امنيتي، دولت مصر روز پنجشنبه (روز سخنراني اوباما در قاهره) را روز تعطيل رسمي اعلام كرده و به ميليون‌ها تن از ساكنان قاهره توصيه كرده كه در اين روز از منازل خود خارج نشوند.
بر اساس اين گزارش، مقامات امنيتي مصر تشخيص داده‌اند كه براي تامين امنيت در مناطق مختلف قاهره بهتر است حدود 18 ميليون تن از ساكنان قاهره طي اين روز در منازل خود باقي بمانند.
به نوشته روزنامه‌ي لبناني السفير، اوباما فردا (چهارشنبه) راهي عربستان مي‌شود و ضمن ديدار با مقامات سعودي در خصوص تحولات صلح خاورميانه، پرونده‌ي هسته‌يي ايران، پرونده عراق و راه‌كارهاي موجود براي مبارزه با تروريسم گفت‌وگو مي‌كند.
هم چنين قرار است اوباما با مقامات سعودي در خصوص راه‌هاي موجود جهت تحكيم همكاري‌هاي كشورهاي عربي با عراق و حمايت از دولت نوري المالكي نخست وزير عراق به بحث و تبادل نظر بنشيند.
وي پس از آن روز پنجشنبه به مصر مي‌رود و از مسجد سلطان حسن ديدار مي‌كند. پس از آن نيز به دانشگاه قاهره مي‌رود و با دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه ديدار مي‌كند.
اوباما در اين دانشگاه قرار است خطاب به جهان اسلام سخنراني كند.
اين در حالي است كه پيش از سفر اوباما به عربستان، عمر سليمان رييس سازمان اطلاعات مصر به عربستان رفته و ضمن ابلاغ پيام حسني مبارك رييس جمهور اين كشور به ملك عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان، هماهنگي‌هاي لازم را در موضع‌گيري دو طرف در خصوص سفر اوباما به اين دو كشور به عمل آورد.
احمد ابوالغيط، وزير امور خارجه‌ي مصر نيز به اردن رفت و ضمن ديدار با ملك عبدالله دوم پادشاه اردن، وي را در جريان مذاكرات اخيرش با مسوولان آمريكا قرار داد.
ملك عبدالله دوم طي اين ديدار بر ضرورت تداوم هماهنگي‌ها بين اردن و مصر جهت ايجاد يك موضع‌گيري آشكار ميان كشورهاي عربي براي دستيابي به صلح تاكيد كرد.
از سوي ديگر، قرار است كميته‌ي هماهنگي حزب كفايه‌ي مصر فردا تظاهراتي را در ميدان التحرير واقع در مركز قاهره برگزار كند.
اين تظاهرات در اعتراض به سفر باراك اوباما به قاهره برگزار مي‌شود.
حزب كفايه با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: اين موضع به دليل حمايت‌هاي دايمي آمريكا از اسراييل و حمايت اين كشور از دولت مصر در نقض حقوق بشر اتخاذ شده است.
در همين حال، يك منبع كاخ سفيد در گفت‌وگو با روزنامه‌ي عربستاني عكاظ تاكيد كرد: سفر اوباما به عربستان از آن جهت كه رياض مهمترين شريك استراتژيك واشنگتن محسوب مي‌شود بسيار حايز اهميت است.
وي افزود: اوباما در اين سفر به ديدگاه پادشاه عربستان در خصوص تحولات مهم منطقه از جمله فرآيند صلح و راه‌كارهاي لازم براي حل و فصل مشكلات منطقه گوش خواهد داد.
اكمل الدين احسان اوغلو دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي نيز در واكنش به سفر اوباما به عربستان و مصر تاكيد كرد: جهان اسلام با اهتمام هر چه تمامتر نشست رييس جمهور آمريكا با مقامات عربستان و سخنراني‌اش در قاهره را خطاب به امت مسلمان پيگيري مي‌كند، به اين دليل كه اين دو مساله به منزله‌ي دو رويداد در روابط آمريكا با جهان عرب و اسلام محسوب مي‌شود.
وي ابراز اميدواري كرد كه سفر اوباما، به ايجاد راه‌كاري عادلانه براي حل و فصل مشكلات امت مسلمان بينجامد.
عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب نيز ديدار اوباما با پادشاه عربستان را به سود روابط آمريكا با جهان عرب و اسلام دانست.
وي نيز با ابراز اميدواري نسبت به اين مساله كه سفر اوباما در حل و فصل مشكلات منطقه و در راس آن مساله‌ي فلسطين و فرآيند صلح خاورميانه سهيم باشد، تاكيد كرد كه اين سفر مرحله‌ي جديدي را در روابط آمريكا و منطقه به وجود خواهد آورد.
عبدالرحمن بن حمد العطيه، دبير كل شوراي همكاري خليج فارس نيز با استقبال از سخنراني اوباما خطاب به جهان اسلام، آن را گامي در راستاي تغيير مورد انتظار در ديدگاه آمريكا در قبال اسلام و مسلمانان دانست و ابراز اميدواري كرد كه اين مساله در تحقق صلح عادلانه و فراگير در خاورميانه به ويژه اجراي طرح‌هاي وي در تشكيل دو كشور فلسطين و اسراييل و توقف شهرك سازي‌هاي اسراييل سهيم باشد.
اوباما در راس هياتي بلندپايه متشكل از هيلاري كلينتون وزير امور خارجه، رابرت گيتس وزير دفاع و تعدادي از مقامات بلندپايه‌ي دولت آمريكا به عربستان مي‌آيد و پس از آن به قاهره سفر خواهد كرد.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=2415