گزارش فرانس پرس در مورد رئيس جمهور گامبيا

تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۴ | عنوان: گامبيا


خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم فران بلاندی نوشت یحیی جامه رئیس جمهور گامبیا در حالی روز پنجشنبه شانزدهمین سالگرد به قدرت رسیدن خود را جشن می گیرد که به سرکوب دیوانه وار مخالفانش متهم است.
جامه در سن بیست و نه سالگی و در حالی که ریاست پلیس محلی کشورش را بر عهده داشت، در بیست و دوم ژوئیه هزار و نهصد و نود و چهار، داودا جاوارا رئیس جمهور وقت را که خود وی نیز سی سال بر سر قدرت بود، از قدرت سرنگون کرد و خود زمام امور کشور را به دست گرفت. مراسم جشن های شانزدهمین سالگرد به قدرت رسیدن جامه در حالی برگزار می شود که یک هفته پیش، فرمانده سابق ارتش گامبیا و هفت تن دیگر از مسئولان بلند پایه نظامی و تجار کشور به اتهام اقدام برای سرنگونی حکومت جامه در سال دو هزار و نه به مرگ محکوم شدند. کمی پیش از آن، یازده تن دیگر نیز به اتهام تلاش برای کودتا در سال دو هزار و شش به بیست سال حبس تا حبس ابد محکوم شده بودند. سازمان غیر دولتی مدافع حقوق بشر «گفتگو برای دفاع از حقوق بشر در آفریقا» که مقر آن در داکار پایتخت سنگال است می گوید یحیی جامه یک بیمار شکاک و مبتلا به پارانویا است و به خاطر توهم توطئه ای که دچارش شده است هر اقدامی را کودتا و هر انسانی را کودتاچی می بیند؛ از زمانی که بر سر قدرت آمده است، بیش از دویست مورد کودتا در کشوری اتفاق افتاده که جو رعب و وحشت و ترور در آن حکمفرماست و از مسئولان سیاسی گرفته تا افراد عادی از ترکش های این جو رعب و وحشت و ترور در امان نیستند. این سازمان یادآور شد رژیم گامبیا به دفعات به ارعاب و سرکوب مطبوعات، سرکوب و ضرب و جرح مدافعان حقوق بشر، دستگیری بدون احکام قضایی مخالفان و نیز شکنجه و اعدام آنها متهم شده است. یحیی جامه چهل و پنج ساله که قرار است برای چهارمین بار هم در سال دو هزار و یازده خود را برای به دست گرفتن قدرت نامزد کند به تازگی در سفری داخلی گفت : چه خوشتان بیاد و چه نیاید، هیچ کودتا و حتی هیچ انتخاباتی به قدرت من پایان نمی دهد؛ من به خواست خداوند تا زمانی که توان دارم بر این کشور حکمرانی می کنم و در نهایت نیز جانشینی برای خود انتخاب خواهم کرد. سازمان عفو بین الملل برگزاری چندین تظاهرات در مخالفت با جامه در چندین شهر آفریقایی از جمله داکار پایتخت سنگال پیش بینی کرده است. یحیی جامه در سپتامبر دو هزار و نه تهدید کرد همه کسانی را که تلاش دارند به نام دفاع از حقوق بشر، حکومت و کشور را بی ثبات کنند، اعدام خواهد کرد. یکی از مسئولان گامبیا که از اعضای ائتلاف حقوق بشر برای گامبیا است و خواسته است نامش فاش نشود گفت جامه یک انسان کاملا غیر قابل تحمل است و همه اطرافیانش را به عنوان تهدیدی برای خودش قلمداد می کند و متاسفانه واکنش هایش در برابر اطرافیان معمولا وحشیانه و خشونت بار است. این در حالی است که حامیان جامه می گویند وی با برخورداری از حمایت حامیان مالی بین المللی به پیشرفت کشورش کمک زیادی کرده است. جامه روز دوشنبه یک هتل پنج ستاره سی و دو میلیون یورویی و یک پل احداث شده بر روی رودخانه گامبیا را افتتاح کرد.

دو روز بعد هم در مراسم کلنگ زنی ساختمان جدید پارلمان به ارزش نه میلیون یورو شرکت کرد. کشور کوچک گامبیا با یک و نیم میلیون نفر جمعیت که از مستعمرات پیشین انگلیس بود، از همه طرف با اراضی کشور سنگال محاصره شده است.

این کشور از سواحل ماسه ای بسیار زیبا برخوردار است که سالیانه هزاران گردشگر را به خود جلب می کند ولی درآمد کسب شده از صنعت گردشگری برای کاهش و از میان بردن فقر کافی نیست و بر اساس آمارهای بانک جهانی، شصت و هفت درصد از جمعیت این کشور در سال دو هزار و هشت با درآمد روزانه کمتر از یک یورو زندگی کرده اند. تحلیلگران منتقد رژیم گامبیا می گویند اگرچه داشتن ساختمان ها و هتل های زیبا و مجلل برای هر کشوری خوب و لازم است اما بهتر است مردم آن کشورها ابتدا از آزادی های اساسی برخوردار باشند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=22685