سازمان ملل روزي را به نام "نلسون ماندلا " نامگذاري كرد

تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۷ | عنوان: آفريقاي جنوبي


سازمان ملل فردا براي اولين بار روز جهاني "نلسون ماندلا " را به خاطر گراميداشت تلاش‌هاي وي در مبارزه با آپارتايد و برقراري صلح و آزادي، جشن مي‌گيرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه "الاتحاد " امارات، مجمع عمومي سازمان ملل در نوامبر سال 2009 تصميم گرفت كه 18 جولاي را "روز جهاني نلسون ماندلا " نامگذاري كند و در همين راستا سازمان ملل فردا براي اولين بار اين روز را جشن مي‌گيرد.
مجمع عمومي علت نامگذاري اين روز را تلاش هاي ماندلا براي اجراي قوانين مربوط به حقوق بشر، ايجاد صلح و روابط ميان نژادهاي مختلف دانست.
"علي التريكي "، رئيس مجمع عمومي سازمان ملل تاكيد كرد كه اين روز بايد براي جامعه جهاني يادآور ضرورت مساوات اجتماعي، عدالت و ايجاد صلح از طريق گفت‌وگو باشد.
در همين راستا "بان كي مون "، دبيركل سازمان ملل نيز گفت: در ملاقات با ماندلا مهمترين ويژگي او را تواضعش يافتم ؛ وي ترجيح مي داد هنگامي كه درباره مبارزه براي حقوق بشر و كرامت انسان سخن مي‌گويد، از ديگران صحبت كند.
دبيركل سازمان ملل از جامعه جهاني خواست مفهوم امنيت بشري را در جهان انتشار دهند و يادآور شد كه خطرات امروز جهان جان ميليون‌ها نفر را تهديد مي‌كند و تلاش براي ايجاد توسعه را با مشكل روبرو مي سازد.
وي در پيام ويدئويي خود به همايش امنيت بشري در توكيو تاكيد كرد كه هر انساني بايد بدون ترس يا كمبودي از آزادي برخوردار باشد و آزادي به معناي زندگي با كرامت است كه اين چشم‌اندازها اساس امنيت بشري را تشكيل مي دهد.
وي افزود: ما در جهاني زندگي مي‌كنيم كه بيش از گذشته با هم در ارتباط هستيم و بحران‌ها مرزها را مي‌شكنند و زندگي ميليون‌ها نفر را تهديد مي‌كنند كه اين امر امنيت بشري را از بين مي‌برد و در مسير تحقق اهداف توسعه، مانع ايجاد مي‌كند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=22446