هزار و یک شب در مصر مساله‌ساز شد

تاریخ ۰۹ تیر ۱۳۸۹ - ۲۱:۰۵ | عنوان: مصر



بحران میان جامعه فرهنگیان مصر با علمای الازهر بدتر از آن چه گمان می‌رفت، وارد مرحله تازه‌ای شده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روزنامه عربستانی الوطن، پس از آن که جمعی از علمای الازهر موسوم به جبهه الازهر علیه شماری از مقامات الازهر بر سر چاپ کتاب «هزار و یک شب» موضع گرفته و اظهارات تندی علیه آنها ابراز كردند، «دکتر جابر العصفور» ريیس سازمان عالی ترجمه وابسته به وزارت فرهنگ مصر از آنها به دادگاه شکایت کرد.

«دکتر یحیی اسماعیل حبلوش» ريیس جبهه الازهر این شکایت را بی‌مورد دانسته و گفته است که موضع الازهر در واکنش به تجاوزهای خلاف عرف گردآورنده هزار و یک شب است چرا که این کتاب عرف و اخلاق را زیر پا گذاشته است.

الازهر پس از آن که جابر عصفور در روزنامه الاهرام علیه مواضع این جبهه موضع گرفت، بیانیه‌ای صادر کرد و اظهارات وی را در روزنامه الاهرام ابلهانه خواند و اظهار داشت عصفور نماینده سفیه وزارت فرهنگ مصر است.

این جبهه همچنین «فاروق حسنی» وزیر فرهنگ را به شدت مورد انتقاد قرار داده و تهدید کرده است که باید آنچه این جبهه مخنث‌های هزار و یک شب نامیده است را از وزارت فرهنگ اخراج کرده که تمام مصایب مصر از ژوئن 67 تا جولای 2010 زیر سر از آنها است یا این که با برخورد مردم متعهد مواجه خواهد شد.

جمال الغیطانی، گردآورنده نسخه جنجالی هزار و یک شب نیز در کنار العصفور انتقادهای تندی را متوجه جبهه الازهر کرده است.

جمال الغیطانی نسخه جدیدی از هزار و یک شب تهیه و منتشر کرده که با جنجال گسترده اسلام گرایان مصری مواجه شده است. به خصوص جبهه الازهر که مجموعه از استادان دانشگاه الازهر را شامل می شود، اعتراض های گسترده ای در این زمینه به پا کرده است. عمده جنجال بر سر محتوای کتاب هزار و یک شب است.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=21697