فرانسه از سرگيري گفتگوهاي سياسي در کومور را خواستار شد

تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۳ | عنوان: كومور


وزارت امور خارجه فرانسه روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود از احزاب سیاسی مجمع الجزایر کومور خواست گفتگوهای خود را درباره تاریخ انتخابات ریاست جمهوری اینده کشورشان از سر گیرند.

در این بیانیه امده است هر چند اختلافات میان احزاب سیاسی کومور همچنان به قوت خود باقی است اما طرفهای سیاسی کومور باید مذاکرات خود را هر چه زودتر از سر گیرند تا بتوانند درباره یک برنامه انتخاباتی به توافق برسند و به این ترتیب روند اشتی ملی کشورشان را که شکننده است تقویت کنند.

وزارت امور خارجه فرانسه در این بیانیه تصریح کرد از تلاشهای بین المللی به رهبری اتحادیه افریقا درباره کومور حمایت می کند.

چهار شنبه گذشته به ابتکار اتحادیه افریقا،‌ عبدالله احمد سامبی رئیس جمهور کومور و فرمانداران جزایر کومور یعنی کومور بزرگ، انژوان و موهلی گفتگوهای خود را درباره امکان تمدید دوره ریاست جمهوری اغاز کردند.

جمعه گذشته نمایندگان جناح مخالف و نمایندگان جامعه بین المللی نیز وارد این مذاکرات شدند اما این گفتگوها شنبه بدون نتیجه متوقف شد و مسئولان جناح مخالف اعلام کردند مذاکرات به شکست منجر شده است.

از چند هفته پیش جناح مخالف و شمار زیادی از ساکنان جزیره موهلی به شدت با تمدید دوره ریاست جمهوری عبدالله سامبی مخالفت می کنند و تاکید می کنند که ریاست دوره ای باید به جزیره موهلی واگذار شود.

مطابق با قانون اساسی، دوره ریاست جمهوری سامبی بیست و ششم ماه مه به پایان می رسد.

اوایل ماه مارس کنگره پارلمانی کومور که جناح مخالف انرا تحریم کرده بود، تاریخ بیست و هفتم نوامبر سال دو هزار و یازده را برای برگزاری انتخابات ریاست اتحادیه کومور و فرمانداران سه جزیره تعیین کرد.

وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه خود تاکید کرد پاریس به همراه دیگر شرکای مهم مجمع الجزایر کومور از جمله اتحادیه افریقا اوایل ماه مارس نگرانی خود را از تنشهای سیاسی جدید در کومور به ویژه جزیره موهلی اعلام کرد.

در این بیانیه امده است فرانسه نیز مانند اتحادیه افریقا بر این عقیده است که همچنان فرصت گفتگو میان بازیگران سیاسی کومور برای حل و فصل اختلافات سیاسی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه کومور از سالهای پیش صحنه مناقشه میان سه جزیره اصلی کومور بزرگ، انژوان و موهلی بوده است.

هر یک از این جزایر دولت فدرال و نهادهای رسمی خاص خود را دارند.

جزیره انژوان در سال هزار و نهصد و نود و هفت از اتحادیه کومور جدا شد اما بار دیگر در اواخر سال دو هزار و یک به این اتحادیه بازگشت.




نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=18328