صدها مصري در مركز قاهره فرياد ضدمبارك سر دادند

تاریخ ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ - ۲۰:۴۰ | عنوان: مصر


شبكه تلويزيوني الجزيره قطر در گزارشي از تظاهرات ديروز مردم مصر در شهر قاهره اعلام كرد كه صدها مصري در مركز قاهره شعارهاي ضد مبارك سرداده و محاكمه وي و ديگر دولت‌مردان مصري را خواستار شدند.
به گزارش مانيتورينگ فارس به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره، جنبش جوانان 6آوريل و "كفايه " با مشاركت جمعيت ملي تغيير و حزب "الكرامه " و تعدادي از مخالفان دولت مصر ديروز در مقابل دستگاه عالي قضايي مصر در مركز قاهره تظاهرات ضد دولتي برگزار كردند و در اعتراض به موج بازداشت‌ها در تظاهرات هفته گذشته عليه حسني مبارك رئيس جمهور مصر شعار دادند.
"حسين عبدالغني " خبرنگار الجزيره در قاهره در اين‌باره گفت: صدها نفر از مخالفان دولت مبارك از طيف‌ها و احزاب مختلف در مركز قاهره تظاهرات كردند و در اعتراض به اقدام دولت مبني بر ممانعت از برگزاري تظاهرات مسالمت‌آميز شعارهايي در مخالفت با حزب حاكم از جمله "خيابان از آن ماست " سر دادند.
"حمدين صباحي " يكي از نمايندگان معارض پارلمان مصر با حضور در جمع تظاهرات‌كنندگان تاكيد كرد كه تظاهرات‌مسالمت‌آميز در خيابان حق ماست و نيروهاي امنيتي نمي‌توانند ما را با قلع و قمع و خشونت به تسليم وادارند.
الجزيره در ادامه تاكيد كرد كه نيروهاي امنيتي مصر در طول هفته گذشته بارها و بارها نشان داده‌اند كه با هرگونه تظاهرات اعتراض‌آميز به شدت برخورد مي‌كنند.
در ادامه اين گزارش "عبدالجليل مصطفي " از اعضاي جمعيت ملي تغيير گفت: جوانان مصري روز 6آوريل به طور بي‌سابقه‌اي در مقابل پارلمان مورد ضرب‌وجرح قرار گرفتند و دنيا اين رسوايي را به خاطر مي سپارد.
خبرنگار الجزيره در ادامه تاكيد كرد: تحولي كه در تظاهرات ديروز قابل مشاهده بود، تغيير در رفتار و شيوه اعتراض تطاهرات‌كنندگان بود كه با جرات و جسارت بيشتري به اعتراضات خود ادامه مي‌دادند.
بنابراين گزارش، تظاهرات‌كنندگان پلاكارت‌هايي در دست داشتند كه بر روي آنها خطاب به حكومت مصر نوشته شده بود "سال 2101سال مبارزه است آيا آماده هستيد " و تني چند نيز پارچه نوشته‌هايي را در دست داشتند كه با عباراتي بر روي آن لغو حالت اضطراري و تغيير قانون اساسي را خواستار شده بود.
مصري‌ها اين تظاهرات را در اعتراض به موج بازداشت‌ها در تظاهرات هفته گذشته برگزار كردند. حاميان اصلاح سياسي در مصر تظاهرات هفته گذشته را براي درخواست اصلاح قانون اساسي و لغو قانون حالت فوق‌العاده در مصر برگزار كردند كه در جريان آن نزديك به 90 نفر بازداشت شدند.
جنبش جوانان 6آوريل خواستار اصلاح برخي بندهاي قانون اساسي از جمله بند 76 در رابطه با حقوق كانديداتوري و انتخابات و بند 77 مربوط به حق دائمي نامزدي رئيس جمهوري در انتخابات رياست جمهوري و بند 88 مربوط به نظارت قضائي بر انتخابات هستند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=18053