تمام صادرات صادرکنندگان ايراني به کومور بيمه مي شود

تاریخ ۱۷ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۹ | عنوان: كومور


بر خلاف تمام دنيا، صادرات صادرکنندگان ايراني شامل فعاليت هاي خدماتي تا توليدي براي صدور به کشور کومور بيمه مي شود.
به گزارش خبرنگار موج، سفير دولت کومور و نماينده اقتصادي اين کشور در ايران با اعلام اين خبر اظهار داشتند که با تلاش هاي صورت گرفته از سوي نمايندگي اقتصادي کومور هم اکنون ايران اولين کشوري است که صادرکنندگان آن بدون هيچ گونه ضرر و زيان مالي مي توانند صادارت خود را انجام دهند.
جليل مکينه چي نماينده اقتصادي دولت کومور در ايران، با تاکيد بر سخن دکتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري کشورمان مبني بر اينکه توسعه روابط کشورهاي افريقايي از جمله کومور، سياست قطعي جمهوري اسلامي ايران است، گفت: با تشکيل دفتر نمايندگي اقتصادي کومور فعاليت هاي مناسبي براي توسعه روابط با اين کشور آغاز شده است که در آينده نزديک براي اين کشور، که کشوري استراتژيک و مسلمان است، مثمر ثمر خواهد بود.
وي در ادامه با توجه به نظر مقام معظم رهبري و رئيس جمهوري کشورمان به منظور توسعه صادرات به کشورهاي مسلمان و برادر، تصريح کرد: به همين منظور و براي تحقق خواسته هاي نظام جمهوري اسلامي ايران، علاوه بر آمادگي دولت کومور براي همکاري هر چه بيشتر با فعالان اقتصادي ايران، بازگشت سود سرمايه گذاري در کشور کومور را تضمين مي کنيم.
مهندس مکينه چي با اشاره به اينکه استمرار و حفظ روابط سياسي با توسعه روابط اقتصادي ميسر مي شود، بيان کرد: ايران و رئيس جمهوري اسلامي ايران داراي محبوبيت زايدالوصفي در کشور کومور است، بطوريکه در سفر دکتر احمدي نژاد به اين کشور حجم استقبال در چند مرحله موجب تاخيرهاي بلندمدت براي اجراي مذاکرات و برنامه هاي روساي جمهور دو کشور شد.
به گفته نماينده اقتصادي دولت کومور در ايران؛ هم اکنون دستور رئيس جمهوري کشورمان براي ساخت پنج هزار واحد مسکوني در کومور در حال اجرا است بطوريکه تمام تجهيزات، کارشناسان و مهندسان آن از ايران تامين مي شود. همچنين صادرکنندگان بسياري آماده صادرات خدمات فني و مهندسي خود به اين کشور افريقايي شده اند.
وي از سرمايه گذاري کشورهايي نظير عربستان سعودي، امارات متحده عربي، کويت، قطر و ... در کومور خبر داد و اضافه کرد: فعاليت اقتصادي در اين کشور به دليل شرايط خاص آن همراه با توجيه اقتصادي است و ما مي توانيم ضمن کارآفريني و ايجاد اشتغال در کشور برادر و مسلمان کومور، به تامين منافع تجاري ايران دست يابيم.
مهندس مکينه چي در بخشي از سخنان خود بروکراسي اداري موجود در کشور و عدم آشنايي صادرکنندگان با پتانسيل کشورهاي خواستار واردات خدمات و کالا را جزء مهمترين عوامل و نقاط ضعف براي افزايش صادرات ايران دانست و از شفاف سازي اقتصادي و موقعيت کومور و پتانسيل هاي فعلي آن براي صادرکنندگان ايراني خبر داد.

سرزميني بکر براي صادرات محصولات توليدي ايران
در ادامه اين نشست، احمد نجيد المرزوقي سفير کومور در تهران، اين کشور را سرزمين بکري براي صادرات محصولات توليدي ايران دانست.
وي با اشاره به موقعيت استراتژيک سرزمين کومور در قاره آفريقا گفت: کومور با دو هزار و 400 کيلومتر مربع مساحت، و حدود يک ميليون نفر جمعيت داراي جذابيت هاي طبيعي بسياري است بطوريکه قلمرو آبي اين کشور تا کانال موزابيک و ماداگاسکار پيش مي رود.
نجيد المرزوقي تمام مواد مصرفي در کومور را وارداتي دانست و اضافه کرد: با توجه به بکر بودن و شرايط بسيار مناسب اقتصادي، ايرانيان مي توانند از طريق کشور کومور به سرزمين هاي پهناور اطراف نيز کالا صادر کنند.
سفير کومور توليدات کشاورزي اين کشور را وانيل، ميخک، نارگيل و عصاره گل ايلان گيلان اعلام و بيان کرد: فعالان اقتصادي ايراني مي توانند در زمينه هايي مانند ارتباطات، توليد برق از طريق ساخت نيروگاه هاي هيدروليک و ژئومتريک، شيلات، توريسم، مسکن و ... حضور موثر و تاثيرگذاري داشته باشند.
کومور جزيره اي در اقيانوس هند و سومين کشور کوچک قاره افريقا است که در قسمت شرقي قاره افريقا، در قسمت شمالي تنگه موزامبيک، مابين قسمت شمالي کشور ماداگاسکار و جنوب شرقي کشور موزامبيک قرار دارد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=17629