روابط سودان و چاد بار ديگر تيره شد

تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۰ | عنوان: مركز آفريقا



سودان و چاد برغم درگيري هاي ديرينه حدود دو هفته پيش در دوحه پايتخت قطر توافقنامه آشتي امضا کردند اما ديروز جمعه بدنبال حمله هوايي چاد به غرب سودان، روابط ميان دو کشور بار ديگر تيره شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري(العالم)، خرطوم ديروز جمعه چاد را به دو حمله هوايي عليه مناطقي درغرب سودان متهم و در عين حال تاکيد کرد كه حق پاسخ نظامي را براي خود محفوظ مي داند.

" علي صادق" سخنگوي وزارت امور خارجه سودان در بيانيه اي تصريح کرد: سه هواپيماي نظامي چاد جنوب شهر" الجنينه " در ايالت غرب دارفور را در عمق 60 کيلومتري سودان در دو نوبت بمباران کردند و ارتش سودان به حالت آماده باش درآمده و در انتظار دستور حمله است.

در اين بيانيه آمده است: اين حمله هوايي در ساعت ده و سي دقيقه و سيزده و سي دقيقه به وقت محلي در مناطق صحرايي صورت گرفت اما خسارت و تلفات نداشته است.

برپايه اين گزارش، وزارت خارجه سودان کاردار چاد را احضار و اعتراض خود را به اين حملات هوايي به وي ابلاغ کرد.

وزارت خارجه سودان دراقدامي ديگر تعدادي ازسفيران کشورهاي عضو شوراي امنيت را فراخواند و آنها را در جريان اين حملات چاد قرار داد.

" علي يوسف" قائم مقام وزارت امور خارجه سودان اين حملات هوايي چاد را نقض حاکميت سودان تلقي و تاکيد کرد که چاد پيامدهاي اين کار خود را متحمل خواهد شد.

نجامينا هفته گذشته سودان را متهم کرده بود که گروه هاي مسلح را بعداز دو روز از امضاي توافقنامه آشتي در دوحه قطر به داخل چاد فرستاده است اما خرطوم بلافاصله اين اتهام را رد کرد.

برخي منابع خبري همچنين گزارش داده بودند که شورشيان چاد مستقر در سودان هفته گذشته خاک چاد را مورد حمله قراردادند اما در برخورد با نيروهاي دولتي عقب نشيني کردند و بار ديگر درغرب سودان مستقر شدند.

برپايه اين گزارش، کشورچاد نيزکه ديروز جمعه سودان آن را به دو حمله هوايي به غرب اين کشور که شورشيان چادي در آنجا مستقر هستند، متهم كرد در واکنش به بيانيه وزارت خارجه سودان، آن را به مثابه " فرياد سارقي دانست که سر سارق ديگري فرياد مي کشد".

" محمد حسين" وزير اطلاع رساني و سخنگوي دولت چاد در بيانيه اي که رسانه ها آن را منتشر کردند، خاطرنشان کرده است: بطور ناگهاني دريافتيم که سودان بيانيه اي اعتراضي عليه حملات هواپيماهاي نظامي چاد به غرب اين كشور منتشر کرده و اين قطعا به مثابه فرياد سارقي مي ماند که بر سر سارقي ديگر فرياد مي کشد.

در اين بيانيه آمده است: رويارويي مستمر بين ارتش چاد و مزدوران چادي نجات يافته در مرزهاي دو کشور نتيجه حملاتي است که سودان با استفاده از اين مزدوران ضد چاد انجام مي دهد ،مزدوراني که سودان آنها را مسلح کرده ، آموزش داده و امکانات در اختيارشان قرار داده است.

وي بدون آنکه اين دو حمله هوايي را تکذيب کند، مي افزايد: تعقيبي که ارتش چاد انجام مي دهد هدفي جز متوقف کردن باندها و مزدوراني که خرطوم آنها را عليه چاد استخدام ، تجهيز ، مسلح و هدايت کرده است، نيست.

وزير اطلاع رساني چاد تاکيد کرده است: به نظر مي رسد خرطوم آماده نيست از حملات ويرانگر عليه چاد دست بکشد بنابراين چاد حق دارد که عوامل شر را از طريق اقدامات پيشگيرانه عليه اردوگاه هاي آموزشي و مراکز تمرکز مزدوران، از بين ببرد.

سخنگوي دولت چاد در بيانيه خود خاطرنشان کرده است: تهديدات سودان به اقدام متقابل ، نيروهاي چادي را از انجام ماموريتشان باز نمي دارد.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=1655